Вифлеємський Вогонь Миру засяяв у Кропивницькій міській раді

П'ятниця, 22 грудня 2023 15:56

Сьогодні, 22 грудня, скаути організацій “Пласт” принесли ліхтар з Вифлеємським Вогнем Миру до Кропивницької міської ради, а свічки від нього запалили заступник міського голови Олександр Мосін та секретар міської ради Олег Колюка. Ця подія стала символічною ще й тим, що до цього дійства долучилися представники ВПО у Кропивницькому  із Луганської, Маріупольської, Бахмутської, Покровської, Вугледарської та Харківської громад.

- У нас в громаді теж була така традиція передачі Вифлеємського Вогню Миру. Дякуємо, що запросили, для нас це дуже щемливо і це ще один крок до інтеграції у кропивницьку громаду. У нашому хабі також будуть святкові заходи 25 грудня і ми розмістимо там цей вогник, - розповідає Тетяна Новікова, голова Щастинської райдержадміністрації Луганської області.

Дякував і пластунам, і представникам інших громад Олександр Мосін.

- Це потужна символічна акція. Вогонь символізує добро, а в нашому випадку ще й нестримне прагнення українців до Перемоги. Дякуємо пластунам за виховання патріотичної молоді, а колегам з інших територій — за співпрацю!, - відзначив посадовець.

Поширення Вифлеємського вогню — це міжнародна щорічна скаутська акція до відзначення Різдва Христового. Ідея акції полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Австрійські скаути беруть цей вогонь миру з Вифлеєму, літаком доставляють до Відня, а звідти — передають іншим скаутським осередкам.

В останні роки цей вогонь набув додаткових нових сенсів для українців — адже його почали передавати ще й військовим підрозділам, волонтерським спільнотам — на знак подяки за все, що вони роблять для України.

- Цьогоріч як ніколи всі потребують цього вогника, нас запрошують і запрошують до себе різні організації, - ділиться пластун Святослав.

А це означає, що віра і традиції українців лише міцнішають, як і впевненість у Перемозі України.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13