"Обери профіль своєї мрії": профорієнтація для кропивницьких дев'ятикласників у форматі інтелектуальних змагань

П'ятниця, 26 квітня 2024 16:40

Сьогодні, 26 квітня, у Кропивницькому на базі Муніципального колегіуму для 10 команд дев'ятикласників із навчальних закладів міста викладачі Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" провели завершальний етап інтелектуальних ігор "Обери профіль своєї мрії".

Теми фінального дня змагань - ядерна фізика та атомна енергетика, обрані недарма, адже саме 26 квітня  38 років тому сталася найстрашніша техногенна катастрофа у світі - аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Діти вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто загинув і постраждав від наслідків цієї катастрофи.

Змагання проходили у цифровому форматі на інтернет-платформі Kahoot, що дозволяє кожному учаснику команди стежити за грою зі свого смартфона — тут є питання, таймінг для обговорення зі зворотнім відліком, правильні відповіді і рейтинг команд у ході гри.

Такий сучасний формат завжди захоплює школярів, які нині практично нерозлучні зі своїми гаджетами. Харківський політех вже не вперше проводить такі інтелектуальні ігри у Кропивницькому у співпраці із управлінням освіти міської ради.

Вже третій день дев'ятикласники із різних навчальних закладів міста беруть участь у цих інтелектуальних змаганнях. Основна мета заходу — це профорієнтаційна робота, зорієнтування учнів на правильний подальший вибір профілю освіти, з ними працюють кваліфіковані кар'єрні радники, щоб допомогти у визначенні життєвої траєкторії з урахуванням їхніх інтересів та природних здібностей.

- Нам іще відбудовувати країну після Перемоги і це завдання якраз для фахівців інженерних професій. Не варто забувати, як сильно постраждала й  енергетика нашої країни після ворожих атак — там теж потрібні свої ясні голови,  -  наголосила начальниця управління освіти Лариса Костенко.

Вона також розповіла, що допомогу, яку збирали в навчальних закладах міста в рамах акції "Промінь світла", яку оголосив начальник ОВА Андрій Райкович, якраз і передадуть разом із науковцями НТУ "ХПІ" у Харків.

Своєю чергою доцент національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" Сергій Вировець подякував кропивницькій громаді і, зокрема, школярам за їхню допомогу, небайдужість та підтримку, яку вони відчували повсякчас перебуваючи тут.

Усі новини

Материнське серце захищає
Середа, 8 травня 2024 17:34