Вічна шана загиблим Героям: у Кропивницькому попрощалися з Воїнами-захисниками

Вівторок, 26 грудня 2023 16:52

Сьогодні, 26 грудня, в Кропивницькому рідні, друзі, бойові побратими провели у засвіти українських Воїнів, які постали на шляху російських окупантів —  старших солдатів Андрія Андрейченка і Дениса Таранкова та солдата Сергія Шевченка.

Андрій Андрейченко народився 11 квітня 1975 року в Орську Оренбурзької області. У 1987 році родина переїхала до Кропивницького. Закінчив загальноосвітню школу №25, після восьмого класу пішов працювати на взуттєву фабрику. Пройшов військову строкову службу у Севастополі. Після служби працював на різних підприємствах міста. Рятував життя іншим — був донором крові.

У 2015 році Андрій Андрейченко став до лав Збройних Сил України, із 2016 по 2019 роки він служив за контрактом. Брав безпосередню участь в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях. Нагороджений відзнакою «За участь в антитерористичній операції».

У 2020 році повернувся до своєї роботи у меблевий салон. Від початку повномасштабного вторгнення росії на територію України знову став на захист рідної країни. Служив гранатометником стрілецького взводу.

Старший солдат Андрій Андрейченко загинув 18 травня 2022 року біля Тошківки Луганської області. Без рідної людини залишились син, дружина, брат.

Денис Таранков народився 11 липня 1981 року в місті Первомайськ Миколаївської області. Закінчив Первомайську школу №15, а в 2003 році отримав диплом з відзнакою Центральноукраїнського державного педагогічного університету.

Впродовж 2003-2004 років пройшов навчання у центрі спеціальної підготовки. Продовжував строкову службу в силах спеціальних операцій на посаді снайпера. Отримав спеціалізацію снайпера та інструктора з рукопашного бою.

Після служби працював викладачем фізичної культури в Кібернетичному фаховому коледжі, тренував важкоатлетів та пауерліфтерів, мав звання кандидата в майстри спорту. У вільний час проводив заняття з самооборони для дітей і дорослих.

У 2022  році підписав контракт та повернувся до лав ССО. Служив на посаді оператора групи спеціального призначення. Виконував бойові завдання на найгарячіших напрямках. Життя Героя обірвалося 20 грудня 2023 року.

Без люблячого батька, чоловіка, сина та брата залишилися мама, дружина, двоє синів, сестра.

Сергій Шевченко народився 10 травня 1983 року в Кропивницькому. Навчався в загальноосвітній школі №1. Пройшов військову строкову службу. Працював  на заводі «Ельворті» та «Укрпошті».

У квітні 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України та став на захист Батьківщини. Служив на посаді водія механізованого взводу. Під час виконання бойових завдань біля населеного пункту Синьківка Куп’янського району Харківської області солдат Сергій Шевченко отримав важкі поранення. Переніс складні операції, лікарі відчайдушно боролися за його життя, але поранення виявилися несумісними з життям. Серце воїна зупинилося 12 грудня. У захисника залишились мама, син, брат та сестри.

Упокоїлися Герої на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Панахиду відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13