У Кропивницькому презентували обладнання для навчальних предметів, що викладаються за підходами STEAM-освіти

П'ятниця, 20 жовтня 2023 16:39

Сьогодні, 20 жовтня, на базі ліцею “Лідер” команда ТОВ “STEM-Class” із Житомира презентувала обладнання для  STEAM-освіти з окремих предметів для директорів навчальних закладів їх заступників та вчителів міста.

- STEAM-освіта наразі дуже популярна і для Кропивницького це вже не новина, цей напрямок з поєднанням декількох предметів використовують на уроках наші вчителі. Елементи STEAM-освіта є у кожному навчальному закладі міста, але повноцінна STEAM-лабораторія, яка відповідає усім стандартам є в ліцеї “Науковому” і ми її отримали коштом Міністерства освіти, це була цільова поставка, - розповідає начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко.

Команда ТОВ “STEM-Class” разом з кропивницькими освітянами  розбиралися, що входить до складу кабінетів «Клас безпеки» та «Захист України», а також знайомилися із обладнанням для таких предметів як хімія, фізика та математика.

- Сьогодні ми представляємо кабінет для предмету “Захист України”, “Клас безпеки”, а також обладнання для уроків хімії, фізики, математики. Розповідаємо  як з ним працювати для того, щоб директори шкіл, вчителі не відчували остраху перед таким сучасним обладнання і були зацікавленні у розвитку викладання. STEAM-освіта, її підходи розвивають у дітей не просто мислення, а креативне мислення, і цьому якраз і сприяє наше обладнання, яке  ми сьогодні представляємо кропивницьким педагогам  щоб вчили дітей розробляти проєкти і швидко приймати рішення, - зазначає Галина Чибуровська, співвласниця компанії “STEM-Class”.

Нинішня зустріч відбулась у форматі презентації, аби навчальні заклади міста, знаючи ринковий асортимент, могли визначитися із власними потребами за предметами. А подальше придбання обладнання відбуватиметься виключно через систему державних публічних закупівель.

Довідково:

STEAM (S – science, T – technology, E – engineering, A-Art, M – mathematics) - акронім STEАM вживається для позначення популярного напряму в освіті, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) мистецтво (Art) та математику (Mathematics).

STEАM-освіта входить до складу концепції Нової української школи (НУШ) і спрямована не тільки на набуття знань, але й на розвиток навичок та компетенцій. Однією з важливих мет STEАM-освіти є навчання школярів системному мисленню. В STEАM-вправах часто можна знайти завдання, які охоплюють кілька галузей одночасно, такі як створення теплиці або розробка проєкту світлофорів для перехрестя. Шляхом поєднання різних наукових дисциплін і підходів до реальних завдань, STEАM-освіта навчає дітей пристосовуватися до швидкозмінного світу, легко адаптуватися до новітніх технологій і тенденцій.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13