У Кропивницькому попрощалися із Героями-захисниками

П'ятниця, 22 грудня 2023 16:40

Сьогодні, 22 грудня, у Кропивницькому скорботний день — містяни провели у засвіти Воїнів-захисників: солдатів Олександра Биндича і Андрія Бондаренка й молодшого сержанта Юрія Залуцького. 

Олександр Биндич народився 08 липня 1997 року в селі Назарівка на Кіровоградщині, навчався в Крупській загальноосвітній школі. У Кропивницькому закінчив вище професійне училище №9. Із 2018 року працював в Державній службі з надзвичайних ситуацій. Пройшов військову строкову службу, після якої знов повернувся до ДСНС. У вільний час займався спортом.

У серпні 2023 року приєднався до лав Збройних Сил України. Служив командиром десантно-штурмового відділення, мав позивний "Джокер".

Солдат Олександр Биндич загинув 16 грудня поблизу Синьківки Куп’янського району Харківської області. Без турботливого, люблячого сина, чоловіка, брата, дядька залишилися мама, дружина, сестри, племінники, вітчим.

Андрій Бондаренко народився 23 травня 1985 року у Кропивницькому. Навчався у загальноосвітній школі №16, закінчив вище професійне училище №8. Мав золоті руки, займався ремонтами помешкань, працював на різних підприємствах.

У 2015 році пішов служити за контрактом до лав ЗСУ.  У період від 2015 по 2018 роки брав участь в антитерористичній операції у Донецькій та Луганській областях. Мав позивний "Бонд". Був удостоєний державних орденів та відзнак.

Від початку великої війни стояв на захисті України. Служив помічником-мінометника, розвідником. Воював на Донецькому та Луганському напрямках.

Серце досвідченого Воїна зупинилося 18 грудня. Без рідної і близької людини залишилась мама, донька, брати, сестри, родичі, друзі Андрія Бондаренка.

Юрій Залуцький – корінний кропивничанин, народився 16 листопада 1979 року. Закінчив загальноосвітню школу №3. Був дуже дружнім і компанійським, завжди в колі друзів. Захоплювався рибною ловлею й завжди повертався з уловом. Життя повʼязав із автомобілями, працював водієм, допомагав знайомим ремонтувати авто. Ніколи не відмовляв, коли до нього зверталися за допомогою.

Командир бойової машини - командир механізованого взводу Юрій Залуцький героїчно загинув 14 грудня поблизу Синьківки Куп’янського району Харківської області. Він назавжди залишиться в пам’яті рідних, друзів і бойових побратимів світлою, надійною, мужньою людиною. 

Вічний спочинок Олександр Биндич і Андрій Бондаренко знайшли на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища. Юрій Залуцький упокоївся на Новолелеківському кладовищі. 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13