У День міста першосвятительський візит до Кропивницького здійснив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

Субота, 16 вересня 2023 19:43

Символічно, що у День міста Кропивницький відвідав Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Свій першосвятительський візит він розпочав зі звершення Божественної літургії у храмі Успіння Пресвятої Богородиці.

Сотні вірян були присутніми на службі. Під час відправи лунали молитовні прохання за воїнів, які захищають Україну, за український народ та за спокій душ усіх полеглих оборонців Батьківщини й мирних жителів. Наприкінці богослужіння Митрополит Епіфаній привітав усю громаду з 269-ою річницею від заснування Кропивницького. Він наголосив на важливості єднання, згуртованості і соборності.

- Віримо, що Господь дасть нам сили, бо правда - на нашому боці. І ми незабаром, переконаний, будемо святкувати нашу спільну українську перемогу, - наголосив Митрополит.

На згадку про сьогоднішню молитву Предстоятель вручив архієпископу Кропивницькому і Голованівському Марку вишиту ікону святого великомученика і цілителя Пантелеймона. А також звершив освячення автомобіля для захисників Батьківщини, який волонтери доправлять на передову.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13