Центр підтримки підприємництва у Кропивницькому: надійні комунікації бізнесу влади та громади

П'ятниця, 22 грудня 2023 16:16

Відкриття у червні цього року Центру підтримки підприємництва міської ради є  підтвердженням реалізації одного із пріоритетних напрямів у роботі міської влади: підтримки та сприяння розвитку підприємництва у нашій громаді.

Це стало можливим завдяки перемозі проєктної заявки у конкурсному відборі проєктів від громад в рамках програми міжнародної допомоги "EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП".

Слова вдячності всім, хто був причетний до створення Центру, висловив заступник міського голови Михайло Бєжан, який курує цей напрям.

- Щирі слова вдячності працівникам  департаменту з питань економічного розвитку Кропивницької міської ради, за те що розробили, захистили та реалізували цей проєкт спільно з громадською організацією "Агенція креативних ідей", обласній військовій адміністрації і особисто Андрію Райковичу за підтримку рішення про створення такого Центру в місті, керівництву міської ради та депутатському корпусу за офіційно задокументовані рішення по створенню комунального підприємства "Центр підтримки підприємництва", Європейському Союзу та уряду Німеччини за фінансування проекту, - відзначив Михайло Бєжан.

Не залишилися без уваги й іноземні партнери: німецька федеральна компанія GIZ та Фонд розвитку підприємництва за відбір проєкту та його супровід.

І звичайно ж команда проєкту: Тетяна Ломова, Анастасія Полтавчук та Катерина Сергієнко.

 В рамках реалізації проєкту облаштували приміщення Центру для проведення заходів для представників МСП громади (закуплено меблі, комп’ютерне  та інше обладнання). Центр став місцем для контактів на рівні бізнес-влада-громада.

З моменту відкриття Центру організовано та проведено 9 навчальних семінарів-тренінгів, форум "Креативність та інновації в бізнесі", бізнес-ігри "Психологія грошей" і "Грошовий потік", індивідуальні консультації для підприємців з написання грантових заявок.

До активностей Центру долучилося  майже 400 учасників та учасниць.

У свою чергу, департамент з питань економічного розвитку міської ради дякує  спікерам та спікеркам за організацію і проведення  цікавих і змістовних  тренінгів:

Анні Чубі (м. Львів) - тренінг "Сталі підходи до ведення бізнесу. Маркетингова стратегія як інструмент масштабування бізнесу та збільшення продажів";

Анні Колєвій (м. Кропивницький) - "Мотивація до підприємництва. Алгоритм започаткування власної справи";

Оксані Кочурівській (м. Тернопіль) - "Актуальні грантові можливості для бізнесу. Основи написання грантових заявок", "Можливості національного проєкту Дія.Бізнес для підприємців" 

Нелі Желамській (м. Кропивницький) - "Практикум для діючого бізнесу з розвитку бізнес-компетенцій у сфері комунікацій", "Інновації в бізнес-комунікаціях: цифровізація та штучний інтелект";

Любові  Яновській (м. Кропивницький) - "Ефективна комунікація як частина привабливої корпоративної культури";

Центральноукраїнському національному технічному університету, ГУ ДПС в Кіровоградській області, Кропивницькій митниці - "Масштабування бізнесу. Вихід на зовнішні ринки" .

До роботи Центру також долучилися представники ГУ ДПС в Кіровоградській області, обласного центру зайнятості, управління комунальної власності міської ради, банківських установ з презентацією програм кредитування МСП.

Підсумковим заходом роботи Центру у 2023 році став нетворкінг для підприємців у форматі світового кафе.

Учасники заходу обговорили актуальні питання розвитку бізнесу у громаді та разом  визначили теми навчань, консультацій, які необхідно запланувати на наступний рік.

- Віримо, що спільно ми зробимо роботу Центру в наступному році ще більш продуктивною, цікавою та корисною для всіх представників бізнесу нашої громади. Ми відкриті до ідей щодо покращення підприємницького середовища в громаді та будемо раді бачити підприємців і тих, хто хоче ним стати, - наголосила Тетяна Ломова, начальниця управління економіки.

Працює Центр у приміщенні міської ради за адресою: вул.Велика Перспективна 41, кабінет 126.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13