Святий Миколай завітає до усіх: у Кропивницькому Різдвяні подарунки отримали прийомні дітки, сироти та позбавлені батьківського піклування

Четвер, 21 грудня 2023 17:19

Сьогодні, 21 грудня, секретар міської ради Олег Колюка разом із начальницею управління з питань захисту прав дітей міської ради Тетяною Тимоховською  завітали до трьох родин з різним статусом, які опікуються та виховують прийомних діток, сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Олег Колюка привітав діток і дорослих із прийдешнім Різдвом та подарував родинам традиційні солодощі. Адже уже 25 грудня християни святкуватимуть Різдво за новоюліанським, на який цьогоріч перейшла Православна церква України, та григоріанським календарем.

Кожна оселя зустрічала гостей теплом і затишком, щирими дитячими усмішками та привітними дорослими. Такі емоції — непідробні і їх важко зіграти, особливо діти завжди демонструють все, що відчувають насправді. Тож атмосфера, там де вони виховуються чи перебувають тимчасово — відповідна — їх люблять, їх поважають, їм дають усю необхідну турботу.

- Ми пишаємося нашими патронатними та прийомними сімями, будинками сімейного типу і докладаємо максимум зусиль, щоб сімейні форми виховання розвивалися і далі в нашому місті, - наголосила Тетяна Тимоховська.

Це підтверджують і батьки-опікуни і патронатні вихователі, які зустрічали сьогодні гостей - Тетяна Миколаївна вміє роздивитися потенціал людини і заохотити взяти дитину під опіку.

Перша сім'я батьків-вихователів Руслана Володимировича та Людмили Олександрівни — це дитячий будинок сімейного типу, тут виховується десять дітей сиріт і позбавлених батьківського піклування. У дітей сьогодні гості мало не ввесь день, спочатку приїздили телевізійники, а потім гості з міської ради. Тож готувалися вони з усією відповідальністю — напекли смачнющих пиріжків та ще й не простих, а з передбаченнями. І найперше передбачення, яке трапилося в пундику віщує Україні Перемогу.

Другою приймала патронатна сім'я, де патронатний вихователь - чоловік Олег Юрійович, а його дружина — Ірина Василівна є помічницею у цій благородній справі. Наразі у них уже впродовж трьох місяців перебуває четверо діток — сестрички Мілана, Єва та Валерія та їхній братик Кирилко. Навіть при тому, що діти вилучені в матері відносно недавно, старші — Мілана та Кирилко — веселі, приязні, співали колядок та віншували гостей. Молодші Єва і Валерія іще зовсім крихітки і є надія, що вони не пам'ятатимуть своїх поневірянь. Бо ж лишається тільки здогадуватися, що пережили ці дітки. У Кирилка не всі пальчики на одній руці згинаються. Старша сестричка розповідає про різні жахливі ситуації що з ним трапились, що і електричним струмом його вражало, і ті маленькі пальчики прищімлювало дверима,і все це через байдужість з боку матері. Хлопчик потребує огляду спеціаліста, і щоб це якнайшвидше відбулось  Олег Колюка порадив звернутися в міську раду, відповідні служби все організують.

Третьою була прийомна сім'я - мати Наталя Петрівна разом із чоловіком мають трьох власних дітей і виховують іще трьох прийомних. Найменша півторарічна дівчинка з незвичайним ім'ям Луіна. Її влаштовували в цю сім'ю тимчасово, але подружжя настільки прикипіло серцем до цієї кароокої малечі, що не змогли її віддати і вирішили взяти під опіку. Дівча щедро дарувало свої чарівні посмішки навіть незнайомим гостям, то й не дивно, що вона нікого не залишає байдужим.

Такі відвідини завжди заряджають позитивом, незалежно від чину чи посади. От і Олег Колюка залишився під враженнями. Родинам і їх діткам він бажав міцного здоров'я, успішного нового року і найголовніше - переможного миру для України!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13