«Смілива гривня» 2023: триває благодійна акція Нацбанку України

Вівторок, 19 вересня 2023 17:01

Національний банк України ініціював початок нової хвилі благодійної акції «Смілива гривня». Упродовж трьох місяців – з 04 вересня до 30 листопада 2023 року – по всій Україні триватиме збір монет номіналами 10 та 50 копійок, а також 1, 2, 5 і 10 гривень.

До акції уже долучилися учні комунального закладу “Новомиколаївська гімназія” Кропивницької міської ради і вкинули у скриньку гроші на підтримку ЗСУ.

Нагадаємо, мета проведення акції – зібрати кошти на допомогу Збройним Силам України та дати можливість українцям зробити свій внесок у Перемогу, адже навіть найменша пожертва є важливою в боротьбі з ворогом за незалежність і цілісність України та наближення нашої перемоги.

Благодійна акція «Смілива гривня» насамперед спрямована на дітей та молодь. Саме вони стали рушійною силою під час першої хвилі акції, що відбулася у 2022 році.

До слова, минулого року в Україні до неї долучилися понад 2 400 колективів, із них 81 % – це навчальні заклади. Як результат, зібрали монет на суму майже 5 мільйонів гривень. Кошти перерахували на спеціальний рахунок, створений у Національному банку України, для потреб сил оборони України.

Слід зазначити, що наразі в обігу перебуває 14,3 мільярда монет на суму понад 6 мільярдів гривень. Значна кількість розмінних монет, зокрема монет номіналом 10 копійок та 50 копійок (28,3% та 9,2% від загальної кількості монет в обігу відповідно) часто не використовується громадянами для готівкових розрахунків та лежить у скарбничках чи кишенях. Водночас ці кошти можуть допомогти українським захисникам боронити країну від російського загарбника.

Отже, аби долучитися до акції необхідно зібрати монети і принести їх до відділень банків-партнерів: АТ КБ «ПриватБанк», АТ «Ощадбанк» та АТ «ПУМБ».

Адреси відділень банків-партнерів акції, у яких можна здати зібрані монети, а також детальні умови участі в акції зазначені на сайті «Смілива гривня».

Умови участі у благодійній акції за покликанням: https://promo.bank.gov.ua/brave-hryvnia/

Долучайтеся до акції «Смілива гривня», посилюйте українську армію кожною гривнею!

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13