Осінь для навчання: школи Кропивницького максимально використають сприятливі погодні умови

Середа, 18 жовтня 2023 14:22

Адміністрації і колективи майже усіх загальноосвітніх закладів Кропивницького вирішили максимально використати сприятливий час для навчання і не переривати навчання осінніми канікулами. Невелику перерву в освітньому процесі зроблять лише дві гімназії і першокласники одного з ліцеїв. Про це повідомила начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

- Структура навчального року передбачає шкільні канікули загальною тривалістю не менше 30 днів. Керівники закладів освіти самостійно приймають рішення, коли йти на канікули. Проаналізувавши ситуацію в державі і в нашому місті, більшість адміністрацій і колективів шкіл вирішили продовжити навчання восени, поки для цього є умови. Лише два навчальні заклади вирішили йти на осінні канікули — “Фортечна гімназія” і  гімназія “Перспектива”. У ліцеї “Муніципальний колегіум” на канікули підуть лише першокласники. Решта шкіл навчатимуться, - повідомила Лариса Костенко.

За словами посадовиці, п’ять днів осінніх канікул додадуть до зимових. Утім структуру навчального року можуть змінювати залежно від безпекової ситуації, наявності електропостачання, інших умов. Про ці зміни обов’язково попереджуватимуть батьків. 

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13