Олександр Вергун: в умовах воєнного стану всі роботи з утримання вулично-дорожньої мережі Кропивницького виконує комунальне підприємство

Четвер, 3 листопада 2022 16:59

Заступник міського голови Олександр Вергун прокоментував, як у Кропивницькому підтримують вулично-дорожну мережу в умовах воєнного стану, оскільки по всій країні діє постанова Кабінету Міністрів, що передбачає першочергове фінансування лише захищених статей видатків.  Зокрема, це видатки на оплату праці працівників бюджетних установ, нарахування на зарплату, придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів, забезпечення харчовими продуктами, оплату комунальних послуг та енергоносіїв тощо.

- В державі є чинною постанова Кабінету Міністрів України, яка передбачає першочергову оплату з бюджету захищених статей видатків. Поточне і капітальне будівництво не фінансуються, можна виконувати виключно роботи аварійного характеру. Саме тому капітальні ремонти вулично-дорожньої мережі в обласному центрі не проводилися. Хоч іще минулого року ми розробили два великих проєкти: це капітальний ремонт вулиці Металургів на селищі Новому, вартість якого складає близько 100 млн грн і капітальний ремонт проспекту Промислового, вартістю майже 60 млн грн. Натомість вся вулично-дорожня мережа утримувалася і продовжує утримуватися силами комунального підприємства “Універсал — 2005”, яке й виконувало увесь можливий спектр робіт, - зазначив Олександр Вергун.

Окрім цього, посадовець зауважив, що в осінньо-зимовий період, з ускладненням погодних умов, проспекту Промисловому приділятиметься посилена увага дорожників, адже тут пожвавлений транспортний потік, особливого вантажного транспорту до потужних підприємств міста.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13