Обладнання для шкіл, киснева станція для лікарні, укриття і зарплати освітянам: Кропивницька міська рада перерозподілила бюджетні кошти

Четвер, 19 жовтня 2023 17:39

Сьогодні, 19 жовтня, депутати Кропивницької міської ради на XVI засіданні дев’ятої сесії внесли зміни до рішення Кропивницької міської ради «Про бюджет Кропивницької міської територіальної громади на 2023 рік» і виділили додаткове фінансування на галузі освіти, охорони здоров’я, на ремонт укриттів підвищеного рівня захисту і на виконання програми “Безпечне місто”. На що саме передбачене додаткове фінансування доповіла начальниця фінансового управління міської ради Любов Бочкова.

- Відповідно до розпорядження начальника Кіровоградської ОВА від 05 жовтня 2023 року по управлінню освіти за рахунок освітньої субвенції додатково передбачається 2, 522 мільйона гривень для закупівлі засобів навчання, мультимедійного обладнання, комп’ютерного обладнання та меблів для навчальних кабінетів. Також на заклади освіти виділяється додатковий фінансовий ресурс у сумі 31, 37 мільйона гривень, із яких на співфінансування заходів, що реалізуються за рахунок освітньої субвенції 3,371 мільйона гривень, для забезпечення виплати заробітної плати працівникам освіти 18 мільйонів гривень, на придбання мультимедійного обладнання для закладів загальної середньої освіти 10 мільйонів гривень, - повідомила Любов Бочкова.

За інформацією начальниці фінуправління, по управлінню капітального будівництва  з обласного бюджету виділено бюджету громади субвенцію у сумі 32, 11 мільйона гривень на капітальний ремонт захисних споруд цивільного захисту по вулицях Героїв Рятувальників та Героїв України.

Депутати також виділили додатковий фінансовий ресурс по управлінню охорони здоров’я у сумі 1,610 мільйона гривень на реконструкцію кисневої станції КНП "Міська лікарня швидкої медичної допомоги" та збільшили видатки у сумі 2,70 мільйона гривень на придбання медичного обладнання для реконструйованого операційного блоку КНП «Міська лікарня швидкої медичної допомоги».

Депутати збільшили обсяг фінансового ресурсу на 2, 482 мільйона гривень на виконання програми запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків – 2,0 мільйона гривень та на виконання програми «Безпечне місто» – 482,0 тисячі гривень.

Крім того, міська рада на виконання депутатського запиту збільшила видатки на 840 тисяч гривень за зверненнями депутатів для надання одноразової адресної грошової допомоги кропивничанам, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Цього дня депутати  також внесли необхідні зміни в галузеві програми соціально-економічного розвитку Кропивницького та прийняли рішення з питань регулювання земельних відносин.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13