Навчений – означає готовий до екстремальних ситуацій: у Кропивницькому відпрацювали техніку мобільної очистки води

Четвер, 19 жовтня 2023 17:26

У Кропивницькому на території Лелеківського водозабору відбулися навчання з відпрацювання алгоритму застосування мобільної станції очистки води.

Така підготовка необхідна на випадок виникнення аварійних ситуацій в системах водопостачання під час тривалого  відключення електроенергії.

За легендою навчань аварійна ситуація, спричинена технічною несправністю насосного обладнання на одній із свердловин Лелеківського водозабору, призвела до суттєвого зменшення подачі води в водорозподільні мережі міста. Через аварійну ситуацію виникла необхідність використання пересувної станції очистки води рятувального підрозділу ГУ ДСНС України в Кіровоградській області.

Під час тренування рятувальники демонстрували техніку, яку можливо залучити в аварійних ситуаціях для підвезення води та ознайомили з її технічними характеристиками,
відпрацювали  заходи практичного застосування мобільної станції очистки води та здійснення лабораторного контролю якості води.

Лабораторні дослідження, виконані безпосередньо на місці, не виявили у воді підвищених показників хлору, солей та водню.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13