На щиті: у Кропивницькому попрощалися з Воїнами, які віддали життя в боях за Україну

П'ятниця, 20 жовтня 2023 16:38

Сьогодні, 20 жовтня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни провести у засвіти солдатів Олега Савченка і Дмитра Захарова.

Олег Савченко народився 30 червня 1978 року в Кропивницькому. Закінчив загальноосвітню школу №18, вступив до професійного ліцею №4, здобув кваліфікацію електрогазозварника. Пройшов військову строкову службу в  Мукачевому. Після демобілізації працював фрезувальником на заводі «Гідросила»,.

У червні 2023 року призваний до лав Збройних сил України. Служив стрільцем-санітаром. Загинув 14 жовтня 2023 року поблизу Первомайського Донецької області під час виконання бойового завдання.

Олег Савченко був справжнім воїном, завжди йшов у бій з мотивацією та вірою в перемогу. Вдома його чекала мама.

Дмитро Захаров народився 11 вересня 1975 року в Узбекистані, у багатодітній родині. Коли йому виповнилося 6 років, сім’я переїхала в Україну. У Кропивницькому закінчив загальноосвітню школу №24, по закінченню якої вступив до професійного ліцею №8, вивчився на лицювальника–плиточника. Тривалий час працював в торговому домі «Артеміда», згодом поїхав на роботу за кордон.

Почалося повномасштабне російське вторгнення і Дмитро Захаров повернувся в Україну, працював на різних підприємствах міста. У червні 2023 року його призвали до ЗСУ. Служити припало стрільцем-помічником гранатометника.

Дмитро Захаров загинув 10 жовтня неподалік Курдюмівки Бахмутського району. Мама втратила турботливого сина, сестри і брат — близьку душу.

У вічну путь Героїв провели рідні, друзі, бойові побратими. Панахиду відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13