Місто-волонтер: у свій день народження Кропивницький продовжує збирати кошти для підтримки ЗСУ

Субота, 16 вересня 2023 19:54

У 269-й день народження Кропивницького містяни цілком виправдали його сьогоднішній статус — місто-волонтер. Сьогодні, 16 вересня, у середмісті обласного центру вирує волонтерське містечко. Тут зібралися волонтери різних напрямків, але усіх об’єднала одна мета — підтримка української армії.

У волонтерському куточку представники волонтерських організацій “Разом ми сила”, КропHab, “Громадська варта”, Армія SOS”, Благодійний фонд “Полк Святослава хороброго”, які працюють у Кропивницькому, представили власні локації. До них приєдналися громадські організації ВПО України, “Затишно spase” та інші. Кропивничани, які завітали в цей осередок волонтерського розмаїття, могли не тільки дізнатися детальніше, чим займаються ці організації, а й долучитися до добрих справ — задонатити у скриньку для ЗСУ, долучитися до плетіння сіток.

Тут же для всіх, хто завітав на локацію, співали творчі волонтери, різноманітні смаколики і вироби декоративно-ужиткового мистецтва пропонували місцеві крафтовики, справжню цікавість викликала рятувальна техніка і обладунки, які представили працівники державної служби ДСНС України в області, чимало охочих збиралися біля локації Нацполіції, де можна було пройти пізнавальні квести, охочі вчилися надавати першу медичну допомогу біля локації тактичної медицини. Юрмилися малі і старші кропивничани у спортивному куточку, де можна було пограти у настільний футбол, дартс і навіть походити на ходулях. Для містян тут працювали майтер-класи із гончарства, розпису на тканині, боді-арту. Цього дня тут кожен міг знайти собі заняття до душі, головна умова — підтримати  ЗСУ.

Кожен з нас — це крок до перемоги. Цей девіз однієї з волонтерських організацій сьогодні став девізом усіх учасників заходу.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13