Мешканці пошкодженого вибухом будинку у Кропивницькому почнуть повертатися до своїх квартир

Вівторок, 24 травня 2022 16:30

У житловому  будинку за адресою Попова, 24, де у лютому стався вибух газу, завершені невідкладні аварійні і виконуються відновлювальні роботи за виготовленим проєктом з облаштування будівельних конструкцій на місці пошкоджених. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Мосін під час апаратної наради сьогодні, 24 травня.

- На цьому тижні вже тривають роботи з під’єднання квартир першого під’їзду до всіх інженерних комунікацій: газо -, водо-, електропостачання. Щойно комунікації будуть під’єднані, мешканці першого під’їзду зможуть повернутися до своїх осель. Поки треба зачекати з поверненням мешканцям квартир №№ 4 і 8, які сусідять із епіцентром вибуху, - відзначив Олександр Мосін. -  Будівельники вже завершують основний етап робіт з відновлення опорних конструкцій, залишилося залити одну плиту перекриття між другим і третім поверхами. Після цього експерти проведуть дослідження, під’єднають інженерні комунікації, і паралельно здійснюватимуть ремонт ліфтового господарства у першому, третьому й четвертому під’їздах, а в другому- ліфт замінять на новий.

У той же час мешканці пошкоджених вибухом квартир продовжують винаймати житло. Міська рада виконає взяті на себе зобов’язання з відшкодування вартості оренди квартир у травні та червні.

Усі новини