Мережі водовідведення на території Новомиколаївки у Кропивницькому прочищені: містян закликають дотримуватися правил користування

Вівторок, 26 грудня 2023 16:40

Робота системи водовідведення у мікрорайоні Новимиколаївка у Кропивницькому відновлена у повному обсязі. Про це повідомила директорка Кропивницького водопровідно-каналізаційного господарства Валентина Давидчук під час апаратної наради сьогодні, 26 грудня.

- Спеціалісти Кропивницького ВКГ зі спеціальною каналопромивочною технікою працювали над прочищенням мереж впродовж двох тижнів, - відзначила Валентина Давидчук. – На жаль, наші фахівці дістають з трубопроводів речі, які там не могли б бути за жодних обставин, у тому числі ганчірки, вологі серветки, памперси, овочі, тельбухи, що свідчить про низьку культуру користування системою водовідведення.  У той же час необхідно відзначити, що каналізаційні мережі міста мають поважний вік і потребують уваги: каналізаційні колектори необхідно замінювати, а колодязі – їх близько 8 тисяч, потрібно обстежувати і ремонтувати. Цього року відбувається реконструкція колекторів на вулицях Херсонській, Героїв України та Братиславській.

Для забезпечення стабільної роботи системи водовідведення у Кропивницькому, заступник міського голови Олександр Мосін доручив адміністрації підприємства підготувати необхідну у таких випадках технічну документацію – технологічні карти, графіки обстеження та планових  ремонтів колекторів і колодязів.

- Щоб каналізація функціонувала без збоїв, вона має обслуговуватися регламентно, а не тоді, коли вже забилася, - наголосив посадовець. – Для підвищення ефективності робіт необхідно також опрацювати питання придбання ще одного спецавтомобіля -  каналопромивочного мулососа. Прошу узгодити його технічні характеристики. Щоб він міг працювати і при мінусових температурах.

Одночасно, на переконання Олександра Мосіна, комунальні служби мають приділяти більше уваги просвітницькій роботі з мешканцями багатоповерхівок і приватного сектора. За інформацією керівників ЖЕО в обласному центрі велика кількість будинків, у яких забиті системи водовідведення і каналізаційні стоки підтоплюють підвальні приміщені. Зокрема на території обслуговування ЖЕО №1 таких житлових будинків 38. Варто регулярно пояснювати мешканцям правила користування каналізаційними мережами.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13