Кропивницьким пенсіонерам пояснили, як змінити спосіб виплати пенсії у кілька кліків

П'ятниця, 20 жовтня 2023 16:19

Головне управління Пенсійного фонду України в області нагадує пенсіонерам Кропивницького, що пенсія виплачується щомісяця через відділення АТ “Укрпошта” або через банківську установу. Спосіб виплати пенсії пенсіонер обирає самостійно. Крім того, обраний спосіб виплати пенсіонер може змінити за власним бажанням. Потрібно лише подати заяву.

Як це зробити максимально просто та зручно для пенсіонерів пояснила начальниця управління з питань виплати головного управління Пенсійного фонду України в області Наталія Копач.

- Якщо пенсіонер обирає спосіб особистого подання заяви до пенсійної служби, то він має дотриматися такого порядку дій: обрати відділ обслуговування громадян (сервісний центр), який є максимально зручний територіально; мати при собі паспорт або інший документ, що посвідчує особу; документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків; заяву про виплату пенсії або грошової допомоги у разі обрання виплати через банк, - повідомила Наталія Копач.

Фахівчиня зазначає, аналогічну заяву можна подати дистанційнов електронній формі через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України з використанням засобів кваліфікованого електронного підпису, здійснивши всього декілька кроків:

1. Авторизуватися на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України (https://portal.pfu.gov.ua) з використанням кваліфікованого електронного підпису, системи GOV. ID чи за допомогою сервісу Дія. Підпис.

2. У розділі “Щодо пенсійного забезпечення” обрати підрозділ/пункт “Внесення змін до пенсійної справи”.

3. Обрати вкладку/пункт “Заява на зміну способу виплати пенсій”, заповнити усі обов’язкові поля та прикріпити скан-копії необхідних документів:

- паспорту;

- реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- реквізитів, наданих банком (у разі обрання виплати через банк).

4. Засвідчити заяву кваліфікованим електронним підписом та надіслати до Пенсійного фонду України.

Заява про виплату пенсії або грошової допомоги може прийматися органом Пенсійного фонду України й через установу уповноваженого банку, зокрема, в електронній формі з використанням КЕПу, що базується на кваліфікованому сертифікаті електронного підпису, одержувача та уповноваженого працівника банку.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13