Кропивницьких підлітків вчили розпізнавати небезпеку

П'ятниця, 20 жовтня 2023 16:26

Європейський день боротьби з торгівлею людьми відзначається в Україні 18 жовтня. Після повномасштабного вторгнення росії питання торгівлі людьми набуло особливої актуальності: ризик стати жертвою такого злочину  значно підвищився. Зокрема через те, що велика кількість українців вимушена була покинути домівки та шукати прихисток на території інших держав. 

З метою підвищення рівня обізнаності дітей та молоді щодо потрапляння у ситуацію з торгівлею людьми, упродовж тижня,  із 16 до 22 жовтня, в 11 підпорядкованих управлінню молоді та спорту дитячо-юнацьких клубах та дитячому будинку «Наш дім» відбулась низка інформаційно-просвітницьких заходів, спрямованих на  розпізнавання дітьми ознак такої потенційної небезпеки.

- Проблема торгівлі людьми є сучасною реальністю. Війна в нашій країні збільшує ризики потрапляння у те чи інше рабство в рази. Сьогодні суспільство не готове говорити про прояви рабства і порушення прав людей. Необхідно говорити про це явище, давати максимум інформації, як розпізнати факти торгівлі людьми та убезпечити себе і своїх рідних, - наголосила  заступниця начальника управління молоді та спорту Катерина Черкасська.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13