«Єдина родина – в центрі України»: у Кропивницькому провели щорічний фестиваль національних культур

Вівторок, 14 листопада 2023 18:58

Сьогодні, 14 листопада, по обіді в ошатному фойє обласної філармонії велелюдно — нічого дивного, як для такого залу, але причина зібрання цього разу не концерт. Так, напередодні Міжнародного Дня толерантності, який згідно з Декларацією ЮНЕСКО світова спільнота відзначатиме 16 листопада, тут проходить уже традиційний фестиваль національних культур «Єдина родина – в центрі України».

По периметру глядацьких місць були представлені стенди різних  культур з презентацією національних страв, нагородами за діяльність громадських організацій, виставками книг тощо. Дорослі і діти радо спілкувалися, фотографувалися біля тематичних фотозон, ласували смаколиками.

Привітати учасників фестивалю завітав заступник міського голови Олександр Вергун.

- У Кропивницькому зареєстровано 29 громадських організацій національних меншин — найактивніші та дієві якраз і стали учасниками цього фестивалю. Ви берете активну участь і в громадському житті міста, представляєте нашу громаду на фестивалях найвишого рівня, як національних, так і міжнародних.  Особливо важливою є ваша волонтерська діяльність. Від імені всієї Кропивницької громади я дякую вам за співпрацю та підтримку нашої спільної роботи на Перемогу і на розвиток рідного міста, - наголосив Олександр Вергун.

Користуючись нагодою, він вручив подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету членкині громадської організації Кіровоградського обласного об’єднання болгар «Нашите хора» Галині Димурі та  очільниці комітету культурно-масових заходів відокремленого підрозділу громадської організації  Союз вірмен України у Кіровоградській області Венері Кашпуренко.

Натомість голова правління Центру розвитку національних культур «Єдина родина», депутат Кропивницької міської ради Тігран Хачатрян відзначив Подякою за співпрацю Олександра Вергуна.

Продовжився фестиваль презентацію національних товариств області, зокрема, діяльність своїх громадських організацій презентували їхні очільники та учасники: Олександр Полячок - Об’єднання поляків Кіровоградщини «Полонія» імені Кароля Шимановського, Сергій Осадчий - Обласну громадську організацію об’єднання болгар «Нашите хора», Тігран Хачатрян - Союз вірмен України у Кіровоградській області, Роман Поліщук - Кіровоградський обласний німецький культурний центр «Розвиток» та Олександр Гавриленко - грецьку діаспору у Кропивницькому.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13