Алею пам’яті загиблих Героїв облаштують у Кропивницькому

Четвер, 19 жовтня 2023 17:43

Алея пам’яті загиблих захисників під час російсько-української війни з’явиться у пішохідній зоні середмістя Кропивницького. Ініціативу створення такої пам’ятної зони озвучила депутатка Валентина Яремчук на XVI засіданні дев’ятої сесії Кропивницької міської ради, як відбулося сьогодні, 19 жовтня.

Своїм запитом вона пропонувала використати для цього пішохідну вулицю Театральну, але колеги в ході обговорення ініціативи бачили й і інші локації центральної частини міста.

- У багатьох містах на центральних пішохідних вулицях облаштовують алеї вшанування тих, хто ще вчора жив із нами в одному місті, на одній вулиці, на одному сходовому майданчику, а сьогодні вони повертаються додому «на щиті». Їх серця зупинились далеко від рідного дому - Київщина, Харківщина, Луганщина, Донеччина, Запоріжжя, Херсонщина чи у небі над рідним Кропивницьким, рятуючи нас з вами від ракет, - звернулася Валентина Яремчук до колег. - Так, це не той меморіал, який залишиться на десятиліття нашим майбутнім поколінням, але це те, що має нагадувати нам тут сьогодні, в тилу, яка вартість нашого відносно мирного неба. На мою думку, алея може стати місцем, де кожен зможе побачити очі тих, хто не побоявся зустрітися з ворогом віч-на-віч, де можна буде згадати та вшанувати кожного та кожну з наших сучасних Героїв.

Ідею створення алеї пам’яті загиблих захисників підтримала і депутатка Катерина Колтунова.

- Ми вже маємо готові інсталяційні куби, на яких розміщені портрети воїнів. Над цією інсталяцією ще потрібно попрацювати, вдосконалити, поспілкуватися з рідними загиблих захисників. Але така алея однозначно необхідна для підтримки нашої армії, для виховання патріотизму у нашої молоді, - зазначила Катерина Колтунова.

Депутатський корпус Кропивницької міської ради підтримав запит щодо встановлення в центральній частині міста алеї вшанування загиблих під час російсько-української війни.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13