Здоров'я жінки під час війни: інформаційна зустріч у Кропивницькому гуртожитку

Вівторок, 23 липня 2024 17:05

В умовах війни українські жінки стикаються з численними викликами, зокрема зі стресом і страхами, які негативно впливають на їхнє репродуктивне здоров'я. Це призводить до різних хвороб і гормональних збоїв, які роблять жінку вразливою і позбавляють її підтримки. Жінки часто обговорюють ці проблеми пошепки, ділячись історіями знайомих про статеві захворювання, хірургічні втручання та операції. Всі вони задаються питанням: "Як це сталося і чи можна цього уникнути?" Гінекологічні хвороби можуть торкнутися кожної жінки, незалежно від того, народжувала вона чи ні.

Для мешканок Кропивницького міського гуртожитку №2 була організована важлива зустріч на тему "Здоров'я жінки під час війни". Під час заходу жінки мали можливість відкрито обговорити вікові зміни, відчуття та стани, на які потрібно звернути увагу і при необхідності терміново звернутися до лікаря. Також розповіли про місцеві гінекологічні кабінети безбар'єрного доступу, куди можна звернутися у разі насильства, і про безкоштовну медичну допомогу, яка гарантується державою. Кожна жінка, незалежно від того, місцева вона чи внутрішньо переміщена особа, має право на ці послуги та ліки.

Захід реалізується в межах програми "Єднання заради дії", що втілюється IREX за підтримки Державного департаменту США. Ця ініціатива спрямована на підтримку здоров'я та благополуччя українських жінок під час війни.

Усі новини