Вони віддали Батьківщині свої знання та невтомну працю, але зберегли молодість душі і доброту сердець

П'ятниця, 10 березня 2017 14:30

Свій тридцятирічний ювілей сьогодні, 10 березня, відзначає міська організація ветеранів України. Святкувати визначну дату найактивніші її члени зібралися в міській раді Кропивницького.

Керівник організації Володимир Зуєв щиро подякував усім членам ветеранської спільноти за їхні небайдужість, оптимізм, та бажання працювати, а міській владі – за порозуміння та тісну співпрацю.

- Минулого року між учасниками ветеранського руху та міською радою було підписано меморандум про спільну діяльність, - нагадав Володимир Зуєв. - Це принесло свої результати. Тепер ветеранська організація має постійне приміщення, де збираються, задля проведення заходів, із посадовцями міської ради ведуть постійний діалог.

В урочистостях з нагоди дня народження ветеранської організації взяли участь міський голова Андрій Райкович, секретар міської ради Андрій Табалов, голова обласної організації ветеранів України Василь Єфіменко, представники районних в місті рад та Новенської селищної ради.

Із ювілеєм винуватців свята привітав Андрій Райкович. Ветеранам побажав залишатись такими ж активними, та працювати на благо міста і передавати свій безцінний досвід молоді.

- Можна із скептицизмом говорити про ветеранський рух взагалі - навіщо він потрібен? Але так, зазвичай, думають ті, яких життя, як кажуть, не потріпало. Ви об’єднуєте кілька ветеранських організацій, в яких багато поважних людей. Ви, розбудовували наше місто, ви – жива його історія. Ваш досвід, ваші знання нам необхідні, - підкреслив, звертаючись до ветеранів міський голова.

Сто сорок членів ветеранської організації отримали від Андрія Райковича та секретаря міської ради Андрія Табалова не лише привітання, а й грошову допомогу до свята.

Очільники міста виконали також приємну функцію – відзначили ветеранський актив відзнаками міської ради. За значний особистий внесок у розвиток ветеранського руху, активну громадянську позицію по захисту законних прав і свобод, вирішення соціально-побутових питань людей похилого віку Почесною грамотою міської ради нагородили Шуміхіна Бориса Федоровича – голову первинної ветеранської організації Інгульської шахти. Грамоти від міської ради отримали Цибульський Микола Григорович, голова прес-групи Кіровоградської міської організації ветеранів України та Бардакова Лариса Федорівна заступник голови первинної організації ветеранів. А голова ради міської організації ветеранів України Володимир Савелійович Зуєв відзначений цінним подарунком.

Андрій Райкович і Андрій Табалов тепло привітали багаторічного очільника ветеранської організації обласного центру Віталія Михайловича Вієвського, який нещодавно відзначив свій вісімдесятий день народження, та побажали йому міцного здоров’я, миру, добра та злагоди. Віталій Вієвський 12 років очолював міську організацію ветеранів, віддаючи свою енергію, душевне тепло і увагу ветеранам війни і праці.

А після офіційної частини на ветеранів міста очікував ювілейний концерт. Святкову атмосферу в залі створили вихованці музичної школи № 3, народний

хореографічний ансамбль «Світанок», жіночий самодіяльний ансамбль «Калинонька» і народний аматорський хор «Ветеран».

У свою чергу, Володимир Зуєв вручив грамоти творчим колективам, які тісно співпрацюють з ветеранми міста. За високу професійну майстерність у виконанні музичних творів, присвячених ратній військовій праці захисників Вітчизни, пропаганду музичної спадщини народу України, підняття високого морального і бойового духу співвітчизників відзнаку ветеранської організації отримав духовий оркестр 3-го полку спеціального призначення.

За пропаганду пісень народів України, виховання у співвітчизників гордості за Батьківщину, її багату культурну спадщину і героїчне минуле, прагнення людей до щасливого життя заслужені грамоти отримав колектив аматорського хору «Ветеран», художній керівник Карпова Вікторія Миколаївна, акомпаніатор Малиновський Юрій Іванович.

І справжнім подарунком для ветеранів став виступ лауреата Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів солістки Вікторії Делестьянової.

Усі новини