Виконавчий комітет міської ради Кропивницького погодив міський бюджет на 2018 рік

Понеділок, 18 грудня 2017 16:09

            Сьогодні, 18 грудня, виконавчий комітет міської ради Кропивницького підтримав проект міського бюджету на 2018 рік та доручив фінансовому управлінню винести на його розгляд  міської ради.

            - Бюджетний марафон у Кропивницькому вийшов на фінішну пряму, - відзначив у своєму слові міський голова Андрій Райкович. – Важливо, що процес формування бюджету відбувається прозоро, відкрито і публічно. Представники громадськості мали можливість завчасно ознайомитися із всіма розрахунками і цифрами головного фінансового документу. Бюджет базується виключно на чіткому виконанні галузевих програма в усіх сферах життєдіяльності міста, і ні на чому іншому! Програми живі, вони за потреби можуть доповнюватися і коригуватися.

            Міський бюджет на 2018 рік буде на 100% покривати усі видатки по захищених статтях, у тому числі  заробітній платі працівників бюджетної сфери, забезпечить усі соціальні гарантії і дозволить профінансувати важливі для усього міста проекти, такі, як закупівля ще десяти пасажирських автобусів, будівництво «арки» по вулиці Левитського, двох житлових будинків, реконструкцію набережної Інгулу, організацію сучасного центру надання адміністративних і соціальних послуг.

            За інформацією начальника фінансового управління Любові Бочкової, доходи міського бюджету на 2018 рік плануються у розмірі 2,593 мільярда гривень. На таку ж суму сформовано і видатки. Доходну частину складуть трансферти із бюджетів вищого рівня на суму 1.351 мільярда гривень і власні податкові та неподаткові надходження – 1,178 мільярда гривень.

            Найбільшу питому вагу серед власних надходжень складатиме податок на доходи фізичних осіб – 796,1 мільйона гривень. Акцизний податок розрахований у обсязі 129,5 мільйонів гривень, єдиний податок – 112,9 мільйонів гривень, плата за землю складе 100,1 мільйона гривень.

По структурі видатків найбільше фінансування отримає сфера освіти - 710,6 мільйонів гривень. Охорона здоров’я буде профінансована на 245,2 мільйона гривень, ЖКГ – 215, 6 мільйона гривень. На пільги у громадському транспорті планується використати 71,5 мільйон гривень, на будівництво і капітальні ремонти – 80 мільйонів гривень.

            У тому, що профільна планово-бюджетна депутатська комісія підтримає запропонований проект рішення висловив переконання і голова комісії Ігор Волков.

            - Члени комісії детально, впродовж двох годин проаналізували усі рядки бюджету на наступний рік, - підкреслив Ігор Волков. – Продовжимо свою роботу сьогодні, щоб підтримати проект на чергову сесію. Відразу хочу застерегти: державної субвенції на освіту і охорону здоров’я буде недостатньо на весь рік, тож вже від початку 2018 року необхідно писати звернення до Кабміну і Верховної Ради з пропозиціями щодо коригування.

            Члени виконкому одноголосно підтримали запропонований проект бюджету. Тепер він пройде процедуру погодження у всіх постійних депутатських комісіях і буде винесений на розгляд міської ради у четвер, 21 грудня.

Усі новини