Відсутність доказів досвіду продажу автобусів стала підставою відхилення тендерної пропозиції одного із учасників торгів, оголошених КП “Електротранс”

П'ятниця, 12 травня 2017 18:57

29 квітня о 17 годині завершився прийом пропозицій за предметом закупівлі 20 громадських автобусів у тендерній процедурі, оголошеній кропивницьким КП “Електротранс”. Про це повідомив голова тендерного комітету комунального підприємства, директор КП “Електротранс” Олександр Луценко під час засідання 4 травня.

За його інформацією, для участі у процедурі надійшло три пропозиції з відповідними документами відповідно до тендерних вимог: від ТОВ “УкрЄвроМаз”, ТОВ “Торговий дому “Літан” та  ТОВ “Науково-технічне підприємство СТГ Інженерінг”.

Щодо достовірності документів, представлених останнім у списку підприємством, у членів комітету виникли питання. Саме заступник голови комітету Юрій Москаленко звернув увагу на невідповідність кваліфікаційним критеріям ЗУ “Про публічні закупівлі” документації, оприлюдненої  “Науково-технічним підприємством СТГ “Інженерінг”.

За умовами тендеру, пояснив Юрій Москаленко, учасники повинні надати довідку про те, що підприємство мало досвід участі і перемоги в аукціонах на предмет закупівлі громадських автобусів. Також у документації має бути вказане найменування і кількість поставленого товару, та стан виконання договору. За словами ж Юрія Москаленка, довідка, надана “Науково-технічним підприємством СТГ Інженерінг”, не мала відповідних даних та не підтверджувала досвід виконання договору на закупівлю, оскільки поставка товару здійснювалась без застосування Законів України “Про здійснення державних закупівель” або “Про публічні закупівлі”. Відсутні також були посилання на номер та дати оприлюднення оголошення  про проведення процедури закупівлі на веб-порталі Уповноваженого органу, за результатами якої і було укладено договір. До того ж у заступника голови комісії викликала сумнів надана підприємством податкова накладна, яка була зареєстрована у відповідному  реєстрі 10 жовтня 2016 року, хоча складена вона була 29 вересня того ж року, тобто із запізненням на  два тижні. А поставка товару за договором взагалі відбулася 8 вересня 2016 року.

- Крім усіх невідповідностей у документах, наданих ТОВ “Науково-технічне підприємство СТГ Інженірінг”, ми звернули увагу, що відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб, засновник даного підприємства є також одним із засновників підприємства ТОВ “Сіті Транспорт Групп”, що є сторонами договору про закупівлю 2 автобусів від 8 вересня 2016 року, - пояснив голова тендерного комітету Олександр Луценко. – Необхідно також підкреслити, що обидва підприємства зареєстровані за однією адресою.

Отримана інформація змусила  членів тендерного комітету ще раз детально вивчити документацію і стала підставою проголосувати за відхилення тендерної пропозиції ТОВ “Науково-технічне підприємство СТГ Інженірінг” згідно зі ст. 16.30 ЗУ “Про публічні закупівлі”.

У свою чергу підприємство, якому відмовлено в участі в аукціоні оскаржило таке рішення в Антимонопольному комітеті, який і має прийняти рішення щодо подальшої участі ТОВ “Науково-технічне підприємство СТГ Інженірінг” в електронних  торгах.

Фото: http://persha.kr.ua/

Усі новини