В Україні стартує чергова інформаційна кампанія з державного ринкового нагляду

Середа, 14 червня 2023 16:10

Держпраці в умовах обмеження проведення перевірок характеристик продукції, розпочинає у червні  широку інформаційну кампанію з державного ринкового нагляду, направлену на підвищення обізнаності громадськості, користувачів, споживачів, а також виробників та імпортерів щодо вимог надання на ринку продукції, що підпадає під дію Технічного регламенту засобів індивідуального захисту та Технічного регламенту ліфтів та компонентів безпеки для ліфтів.

Консультаційні заходи інспекторів ринкового нагляду сприятимуть захисту прав споживачів та користувачів продукції, а також зменшенню потенційних загроз від поширення нехарчової продукції, яка не відповідає Технічним регламентам, нагляд за якими здійснює Держпраці.

Усі суб’єкти господарювання зобов’язані вводити в обіг і розповсюджувати тільки безпечну продукцію.

Доказом безпечності продукції є її відповідність технічним регламентам, національним стандартам, що гармонізовані з відповідними європейськими стандартами.

Інформаційний бюлетень Технічного регламенту ЗАСОБІВ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ЗАХИСТУ

Інформаційний бюлетень Технічного регламенту ЛІФТІВ І КОМПОНЕНТІВ БЕЗПЕКИ ДЛЯ ЛІФТІВ

За детальною інформацією звертайтеся з письмовим запитом до відділу ринкового нагляду Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці, за адресою: 76019, м. Івано-Франківськ, вул. Івана Франка, 4.

Більше інформації: https://www.facebook.com/udpvif/?locale=uk_UA

Додатково: Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 №303 "Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану", Південно-Західним міжрегіональним управлінням Держпраці припинено проведення планових та позапланових заходів державного ринкового нагляду на період дії воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 №64 ,,Про введення воєнного стану в Україні”.

Разом з тим вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, у тому числі вимоги технічних регламентів, є чинними і їх необхідно дотримуватись з метою мінімізації загроз суспільним інтересам від споживання (користування) нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпраці/

За матеріалами: Державної служби з питань праці

З новинами інформаційної кампанії можна ознайомитися за посиланням:

https://dp.dsp.gov.ua

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28