Українські народні пісні в інструментальній обробці: школярі Кропивницького вчилися слухати музику

Середа, 14 червня 2023 14:01

У концертній залі Кропивницької музичної школи № 1 ім. Генріха Нейгауза лунала українська народна музика. Викладачі  відділів струнно-смичкових та духових і ударних інструментів змогли зацікавити юних слухачів цікавою подачею концерту-лекції «Українські народні пісні та їхні обробки в інструментальній музиці».

Українська пісня - душа українського народу, живий скарб, що йде від покоління до покоління, несучи радість чи смуток, чаруючи людську душу, даючи їй силу й натхнення. В концерті звучали українські народні пісні, їхні обробки та твори українських композиторів у вокальному та інструментальному виконанні. Чуттєва мелодика, душевність народної пісні надихала й продовжує надихати сучасних композиторів на створення авторських пісень, які настільки полонили серце й душу слухачів, що на сьогодні їх сприймають як народні.

В інструментальному виконанні викладачів школи Романченка О.А., Саприкіної Т.В., Коваленко О.В., Русіної І.О., Голубєва Д.В., Крицької І.О., Чернецького Д.А. та концертмейстера Єсауленко Н.О. прозвучали знайомі кожному українцю пісні: «Скрипка грає», «Два кольори», «Рідна мати моя» і, безумовно,  «Мелодія» Мирослава Скорика, яка сприймається сьогодні, як символ боротьби за волю нескореного українського народу.

Виконання усіх  творів супроводжувалося щирими оплесками глядачів концерту. Оригінальна лекція була організована для учнів загальноосвітніх шкіл міста Кропивницького. Ведуча концерту – викладачка школи Ірина Русіна зуміла створити неймовірно теплу та творчу атмосферу в залі, а підготувала одночасно освітній і культурницький  захід - Тетяна Саприкіна, завідуюча відділом струнно-смичкових інструментів школи.

- У цей важкий час для нашої країни, про єдність з українським народом щиро заявляють музиканти різних країн. Твори українських композиторів лунають на різних концертних майданчиках у всьому світі, - відзначила директорка музичної школи Євгенія Малявкіна. -  Дякую всім учасникам концерту за щире, емоційне виконання музичних творів! Окрема подяка нашим захисникам і захисницям! Саме завдячуючи Збройним Силам України ми маємо можливість сьогодні жити, працювати, творити, вчити та передавати нашим дітям славетні культурні традиції українського народу. Це надихає на подальшу творчу роботу та потужно підкріплює нашу  віру у Перемогу України!

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01