"Україна – це свобода": 27-метровий патріотичний мурал відкрили у Кропивницькому

П'ятниця, 19 серпня 2022 13:49

Сьогодні, 19 серпня, у Кропивницькому відкрили патріотичний стінопис "Україна – це свобода". В урочистостях, присвячених Дню Незалежності України,  взяв участь начальник Кіровоградської ОВА  Андрій Райкович.

Україна – країна вільних, розумних, творчих, креативних і сильних людей, які люблять свою країну і мужньо відстоюють право жити вільно на Богом даній землі. В основі 27-метрового муралу – зображення статуї Свободи, яка стала справжнім  символом боротьби за незалежність в усьому світі.

Начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович вручив Подяку автору мистецького проєкту - члену Національної спілки художників України, художнику-муралісту Олександру Брітцеву.

Олександр у 2014 році через війну на Донбасі переїхав до Харкова, і цього року знову разом з родиною був вимушений рятуватися від війни.

- Це подарунок місту Кропивницькому, яке прихистило мене і мою сім’ю. Я створював мурал з любов’ю та величезним натхненням, попри спеку чи дощі, - відзначив Олександр Брітцев.

Сьогодні мистецтво стало потужною зброєю ідеологічного фронту та віддзеркаленням тих цінностей, які є нашою духовною і моральною опорою у боротьбі з російським агресором. Патріотичні  проєкти об’єднують і надихають українців на створення ініціатив. Особливо активною на такому фронті є молодь і саме з її ініціативи цього дня започаткувалася молодіжна акція "Відбиток патріота": у Кропивницькому  народжується  величезний прапор України, створений відбитками долонь містян і мешканців усієї області.

Усі новини