У Центрі підтримки підприємництва молодь Кропивницького готували до зустрічі із майбутніми роботодавцями

Четвер, 22 лютого 2024 17:09

Тренінг «Як написати резюме без досвіду роботи» відбувся у Кропивницькому Центрі підтримки підприємництва.

На перегляд резюме рекрутер витрачає 5-7секунд, тому дуже важливо відразу зацікавити потенційного роботодавця. Звичайно, кожного рекрутера привертає опис досвіду роботи у резюме. Що ж робити коли його зовсім нема? Фахівці Центру підтримки підприємництва допомагали студентам випускних курсів  Кропивницького фахового коледжу харчування та торгівлі, знайти відповіді на це питання. Разом зі студентами на зустрічі були присутні викладачі: Інна Герошенко та Наталія Грін.

При підготовці резюме потрібно дотримуватись основних принципів: інформативність, стислість, достовірність, відзначили спеціалісти ЦПП.

У кожному резюме мають бути такі дані: контактна інформація, мета, досвід, навички, освіта, додаткові дані  - володіння мовами, нагороди, хобі, наявність прав водія тощо.

За результатами зустрічі студенти  погодилися, що  SOFT skills є надзвичайно важливими для сучасної карʼєри та дійшли висновку, що має бути той самий баланс hard/soft skills.

Приклади soft skills, які є актуальними для спеціалістів з будь-яких сфер: пунктуальність і тайм-менеджмент, вміння вести комунікацію з колегами/клієнтами, гнучкість/адаптивність до непередбачуваних ситуацій, відповідальність. Hard skills можна продемонструвати за допомогою сертифікатів про освіту або на практиці. Кожна професія вимагає своїх hard skills, без яких не обійтися.

Під час тренінгу учасники вчилися оформлювати резюме у застосунку «СV maker».

Тож, зовсім скоро, на ринку праці з’явиться активна, вмотивована та талановита молодь, яка стане імпульсом для розвитку економіки регіону.

Усі новини

Чисте місто — в чистий четвер
Середа, 1 травня 2024 17:01