У Кропивницькому за червень капітально відремонтовано 13 об’єктів зовнішнього освітлення

Вівторок, 17 липня 2018 12:44

Про це сьогодні, 17 липня, під час прес-конференції у міській раді повідомив начальник КП “Міськсвітло” Дмитро Тоток. За його словами, на даний момент у Кропивницькому працює 10 тисяч світлоточок, 30% - це сучасне світлодіодне освітлення. Також керівник комунального підприємства зазначив, що цього року капітальний ремонт мереж розпочався у червні місяці, і на сьогодні вже виконано 13 об’єктів загальною протяжністю 8,5 кілометрів.

- Кожного року міська влада виділяє кошти на поточне утримання та капітальний ремонт мереж. Цього року заплановано зробити 100 об’єктів, на “Міськсвітло” покладено відповідальність розробити всі 100 проектів, - зазначив Дмитро Тоток. - На сьогодні 60 проектів уже виготовлено, вони пройшли експертизу і будуть виконані.

Щодо поточного ремонту Дмитро Тоток відзначив, що на сьогодні вже прокладено 4, 5 кілометри мережі, а це 160 світлоточок — 80 світлодіодних і 80 натрієвих світильників.

- Програма розроблена таким чином, щоб встановити освітлення там, де його взагалі не було і це більше стосується віддалених вулиць, провулків і тупиків, - зауважив керівник КП “Міськсвітло”. - Із значимих великих об’єктів — заміна світильників по вулицях Запорізькій і Чайковського та освітлення вулиці Варшавської.

Також Дмитро Тоток зазначив, що планується відновлення освітлення у дворах багатоповерхівок спальних районів Пацаєва, Попова та Волкова.

На капітальний ремонт зовнішнього освітлення в обласному центрі цього року міська влада виділила близько 8 мільйонів гривень, також планується залучення інвестиційних коштів.

Усі новини