У Кропивницькому відзначили 50-річчя виходу на маршрут першого тролейбуса

П'ятниця, 10 листопада 2017 15:17

Сьогодні, 10 листопада у Кропивницькому відбулися урочистості з нагоди відзначення 50-річчя електротранспортній галузі обласного центру. 04 листопада 1967 року на вулиці міста виїхав перший тролейбус.

У фойє обласного академічного українського музично-драматичного театру імені Марка Кропивницького на гостей свята очікувала екранізована історія з демонстрацією фото, кадрів хроніки, які перенесли усіх в далеку історію – від першого єлисаветградського трамваю, першого тролейбуса – до нових сучасних великомістних тролейбусів і автобусів 2017 року у Кропивницькому.

Цього дня колектив комунального підприємства «Електротранс», ветеранів тролейбусного руху привітали міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов.

- Мені особливо приємно сьогодні вітати колектив тролейбусного парку із золотим ювілеєм. Кажу від душі: за ці два роки серед реалізованих масштабних проектів у місті найбільше я, як міський голова, радію, що ми повернули громаді тролейбусний парк і на вулицях Кропивницького працюють нові тролейбуси і нові автобуси! – наголосив у своєму вітальному слові Андрій Райкович. - Нам дуже багато іще необхідно зробити, щоб налагодити в місті якісні пасажирські перевезення. Ми зробили лише перші кроки, і не зупинимось! Я маю великі сподівання на вас. На ваш досвід, на ваше бажання серйозно відродити і міцно поставити на ноги електротранспорт в обласному центрі. Ми досягли своєї мети – зруйнували монополію у сфері транспортних перевезень міста. Тепер люди, стоячи на зупинках, чекають автобусів та тролейбусів. Людям сподобалося їздити комфортно. І ми надзвичайно цьому раді. Я дякую усім вам за вашу щоденну копітку роботу, за те, що тримаєте марку, і допомагаєте робити наше підприємство кращим!

Справжньою революцією у Кропивницькому назвав реформу пасажирського транспорту Андрій Табалов.

- Відродження комунального підприємства, вихід на лінії великомістних, комфортних автобусів і тролейбусів дають новий потужний поштовх розвитку інфраструктури міста, - наголосив секретар міської ради. – Тепер ми будуємо дороги, якими може пересуватися габаритні транспортні засоби, будуємо зупинки громадського транспорту, на яких пасажиром буде зручно чекати автобус чи тролейбус, облаштовуємо комфортні кінцеві зупинки.

Андрій Райкович та Андрій Табалов разом із теплими словами привітань вручили кращим працівникам КП «Елктротранс» відзнаки обласної та міської влади.

Грамотою обласної державної адміністрації нагороджені:

Бевза Микола Миколайович - слюсар-електрик з ремонту електричного устаткування служби рухомого складу та Вихристенко Валентина Миколаївна - підсобний робітник транспортно-господарської служби.

Грамоту обласної ради отримала Петрова Лариса Олександрівна - водій тролейбуса 1 класу служби експлуатації.

Грамоти міської ради та її виконавчого комітету вручили Гурі Валентині Василівні - водію тролейбуса (маневрового) 1 класу служби рухомого складу, Миргородському Олександру Михайловичу - водію тролейбуса 1 класу служби експлуатації. Семидоцькій Оксані

Василівні - електромонтеру тягової підстанції служби енергогосподарства та Старухіній Ірині Василівні - прибиральниці службових приміщень транспортно-господарської служби.

А особливий подарунок - персональний іменний годинник від міського голови заслужено отримали легендарна жінка-водій тролейбуса, яка за кермом рівно 40 років – Тетяна Олександрівна Коротуненко та кондуктор громадського транспорту Ніна Степанівна Підопригора.

Слово від ветеранів підприємства тримала легенда тролейбусного парку, фундаторка тролейбусного руху в обласному центрі Катерина Володимирівна Білоус. Вона пройшла славний шлях від мийниці тролейбусів - до начальника служби організації руху.

- Ми пройшли багато випробувань на цій роботі. Були часи, коли ми сиділи зовсім без грошей, але не кидали роботу, - відзначила Катерина Білоус. - Були часи, коли нас розганяли, а ми знов збиралися і працювали. А сьогодні нарешті ми стали комунальними, тепер маємо перспективи розвитку і нормальної роботи. Я дякую міському голові Андрію Райковичу за те, що повернув це підприємство у власність міста, спасибі вам! Я хочу вас запевнити, що віднині «Електротранс» - це Ваше дітище!

Церемонію нагородження продовжили директор КП «Електротранс» Олександр Луценко та голова профспілкової організації Марина Крупенко.

Вони нагородили працівників відзнаками підприємства за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок в розвиток міського електротранспорту, високу професійну майстерність, зразкове виконання службових завдань та з нагоди 50 - річчя тролейбусного руху у місті Кропивницькому.

Тролейбуси закохали в себе десятки родин: тут народилися трудові династії: Горбунових, Бандурків, Галетків, Зайченків, Колосів, Мірошнікових, Реввів, Сізових, Копильцових, Тихоненків, Чемерисів, Шутків, Гриценків, Дяченків, Ковальчуків, Миргородських, Шавровських - це разом сотні років трудового стажу, це великі красиві життя, віддані колективу, депо, улюбленій роботі.

А святковий настрій у залі театру сьогодні створили міський професійний духовий оркестр, зразковий хореографічний ансамбль «Алегро», вихованці дошкільного закладу №52, тріо скрипалів музичної школи №1 ім. Г.Г. Нейгауза та народний художній хореографічний ансамбль «Світанок».

Усі новини