У Кропивницькому відзначили 32-гу річницю заснування окремої бригади охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського

Вівторок, 2 січня 2024 13:39

21-ша окрема бригада з охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського Національної гвардії України відзначила 32-гу річницю свого заснування сьогодні, 02 січня. Привітали нацгвардійців із черговою річницею керівники військової частини, області та міста.

За більш як три десятиліття військовослужбовці частини пройшли нелегкий шлях, сповнений небезпек, тривог та ризиків. Але всі вони завжди з честю виконували свій обов’язок — стійко стояти на захисті інтересів України. І сьогодні мужньо захищають державу від російських окупантів на фронті.

- Сьогодні ви разом із іншими підрозділами Збройних сил України наближаєте головне свято — нашу перемогу. Головна наша цінність — вільна і незалежна Україна. І якби ворог не намагався нас знищити, ми впевнені в тому, що ви — дієва бойова бригада, яка сьогодні стоїть на захисті держави і наближає перемогу, - відзначив у вітальному слові заступник міського голови Олександр Мосін.

Привітали нацгвардійців також голова обласної ради Юрій Дрозд, заступник начальника ОВА Павло Конопко, заступник командира військової частини полковник Юрій Ізмайлов, начальник головного управління Нацполіції в області Роман Козьяков, архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

Звертаючись до військовослужбовців, Владика Марк наголосив на важливості їхньої служби і жертовності воїнів заради свого народу і держави.

- Ваш небесний покровитель - гетьман Петро Калнишевський, канонізований Православною церквою до лику святих. З його життєпису маємо пам’ятати дві речі. Перша — про зрадливість і підлість московитів. А друга - коли йому запропонували помилування, він прийняв для себе рішення: краще бути полоненим бранцем-українцем, аніж вільним московитом. Ця стійкість, вірність, принциповість, усвідомлення гідності, хто ви є, якого ви роду, має вас надихати і підтримувати, - відзначив у своїй промові Владика Марк.

Військовослужбовцям окремої бригади з охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського вручили нагороди та відзнаки.

Усі новини