У Кропивницькому правітали медиків із професійним святом

Четвер, 25 липня 2024 15:38

Сьогодні, 25 липня, в обласному центрі відбулися урочистості до Дня медичного працівника.

Нагадаємо, що Україна вже вдруге відзначатиме це свято у нову дату, минулого року Президент України підписав відповідний Указ, який і встановлює нову дату святкування — 27 липня.

Церемонія вшанування медичних працівників відбулася у святковій але й досить скромній атмосфері, війна з російськими окупантами триває - тож пишні святкування точно не на часі. Але хіба можна оминути увагою і не вшанувати людей в білих халатах, які як на фронті, так і в тилу  приходять на допомогу в найскрутнішу хвилину.

Медикам вручили грамоти та відзнаки за їхню самовіддану працю та внесок у збереження здоров'я громади. Відзначили тих, хто виявив особливий  професіоналізм у ці важкі часи.

Близько півсотні відзнак вручили голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович та голова обласної ради Юрій Дрозд.

- Щиро дякую кожному, хто вдень і вночі, під виття сирен рятують, реабілітують поранених, допомагають переселенцям, волонтерять і продовжують тримати свої заклади. Дякую за відданість справі та добре серце. Ціную, поважаю і вітаю! Особлива шана тим, хто зараз на полі бою, у фронтових госпіталях. Світла пам'ять тим, кого ця проклята війна вже вирвала із життя. Слава українським медикам! Слава Україні!, - наголошує у своєму вітанні Андрій Райкович.

До привітань приєднався і заступник міського голови Олександр Мосін. Він  висловив глибоку вдячність усім медичним працівникам за їхню самовіддачу та невтомну працю, наголосив на важливості підтримки медиків у цей нелегкий період та подякували їм за їхній внесок у боротьбу з воєнними викликами. Олександр Мосін також вручив відзнаки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету. 

- Міська рада Кропивницького докладає максимум зусиль для поліпшення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров'я. Закінчуємо будівництво операційного блоку в лікарні швидкої медичної допомоги. У Кропивницькому працюють майже 500 лікарів і понад тисячу медпрацівників середньої ланки, у нас залишилися працювати медики ВПО, їх близько 50 осіб. Я хочу від громади міста побажати вам всього найкращого, щоб ви й самі були здорові і всі ми разом дочекалися Перемоги, - зазначив Олександр Мосін.

Кожен із присутніх готовий був висловлювати свою впевненість у перемозі України та мирному майбутньому. Однак не можна забувати тих, хто віддав за свободу України найцінніше — своє життя. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять про загиблих медиків, які віддали своє життя, рятуючи інших.

Аби ніхто з присутніх не занепадав духом, завершилися урочистості патріотичною піснею від кропивницьких артистів у супроводі  міського професійного духового оркестру.

Усі новини