У Кропивницькому покладанням квітів вшанували пам’ять загиблих Захисників і Захисниць України

Вівторок, 1 жовтня 2024 15:53

Сьогодні, 01 жовтня, в Україні відзначається День захисників і захисниць України. Вшанувати пам’ять українських Героїв, які віддали на право свого народу жити вільно на своїй Богом даній землі кропивничани прийшли до місць поховань загиблих воїнів-земляків.

У церемонії покладання квітів на Алеях почесних воїнських поховань Рівнянського і Далекосхідного кладовищ взяли участь голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Юрій Дрозд, заступник міського голови Олександр Мосін, секретар міської ради Олег Колюка, представники Молодіжної ради при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради, члени громадських організацій, військовослужбовці, родини захисників.

На кладовищі селища Нового до могил воїнів живі квіти поклали мешканці селища разом із представниками старостату.

У цей день ми згадуємо усіх полеглих захисників і захисниць України в сучасній російсько-українській війні від 2014 року.

За свободу українці платять надзвичайно високу ціну. Війна забирає життя кращих синів і доньок українського народу: тих, хто став нездоланною стіною на шляху зла, хто докладаючи неймовірних зусиль, бореться з окупантами.

Пам’ять про полеглих Героїв і їхню звитягу є найвищою цінністю для національної ідентичності. Маємо зробити все, щоб зберегти її та зміцнити на багато поколінь вперед.

Вічна і світла пам’ять загиблим Захисникам і Захисницям України!

Усі новини