У Кропивницькому на Водохреще біля водоймищ чергуватимуть рятувальники

Середа, 3 січня 2024 16:42

Цього року Водохреща відзначатиметься 6 січня. Щороку напередодні цього християнського свята рятувальники організовують заходи безпеки у місцях, де традиційно відбувається обряд занурення у відкриту водойму. За повідомленням головного управління ДСНС у Кіровоградській області, у Кропивницькому рятувальники чергуватимуть біля водоймищ, де традиційно містяни занурюються у воду.

З метою запобігання нещасним випадкам на воді 6 січня у місцях проведення заходів до Водохреща організють чергування рятувальних постів у складі представників ГУ ДСНС України в області. На кожному посту забезпечать наявність засобів рятування на воді (рятувальні жилети, круги, багри дерев’яні, мотузки), засобів зв’язку та гучномовців. Також відпрацьовано взаємодію з медичними закладами області щодо надання (за потреби) невідкладної допомоги у разі нещасного випадку під час йорданських занурень.

Наразі проведено додаткові заняття, інструктажі з особовим складом Служби порятунку, який буде залучений до чергування, щодо дотримання правил безпеки на воді та порядку дій у разі виникнення небезпечних подій у місцях проведення заходів.

Усі новини