У Кропивницькому буде реалізовуватися програма оптимізації системи теплопостачання

Вівторок, 19 грудня 2017 14:57

Міська рада Кропивницького зaтвердила Прогрaму оптимiзaцiї системи теплопостaчaння в обласному центрі нa 2017-2018 роки. Вiдповiдне рiшення депутати прийняли сьогоднi, 19 грудня, пiд чaс третього засідання десятої сесії міської ради.

Як повідомив начальник головного управління житлово-комунального господарства міської ради Віктор Кухаренко, метою розробленої програми є підвищення ефективності роботи системи централізованого теплопостачання Кропивницького шляхом відключення від централізованої подачі тепла житлових будинків, у яких переважна більшість квартир вже переведена на індивідуальні системи опалення.

Програма буде виконуватися у два етапи: перший – в період до кінця 2017 року, другий – протягом 2018 року. У ході реалізації програми передбaчaється пiльгове облаштування індивідуального опалення у 299 квартирах мешканців 96 багатоповерхівок.

Сума часткової грошової компенсації витрат на встановлення сисем індивідуального опалення із міського бюджету встановлюється на рівні 50% від сплаченої власником квартири суми, але не більше:

  • для однокімнатної квартири – 17000 гривень;
  • для двокімнатної квартири – 19500 гривень;
  • для трикімнатної квартири – 22700 гривень;
  • для чотирикімнатної квартири – 25200 гривень;
  • для п’ятикімнатної квартири – 27700 гривень.

Крім того, мешканці Кропивницького мають можливість долучитися до спеціальної програми, яка реалізується спільно міською владою з НАК «Нафтогаз України» і отримати додатково відшкодування 35% вартості облаштування індивідуального опалення. Таким чином власникам квартир, а це переважно пенсіонери, люди з невеликими доходами, залишиться сплатити лише 15% затрат на встановлення системи опалення.

Усі новини