У кропивницьких школярів буде два вихідних і не буде осінніх канікул

П'ятниця, 30 серпня 2024 16:46

Чимало батьків кропивницьких учнів стурбовані тим, чи навчатимуться у школах їхні діти по суботах і як взагалі буде організований навчальний процес у закладах освіти, зважаючи на безпекову ситуацію і проблеми з енергопостачанням. На ці запитання відповіла начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко під час брифінгу сьогодні, 30 серпня.

- Структуру навчального процесу затверджує кожен навчальний заклад. Ми багато радилися і з керівниками шкіл, і з батьківськими комітетами, щоб кожна школа могла оптимально сформувати структуру навчального процесу, залежно від наявності місць в укриттях. Погодили таке рішення: у першому навчальному семестрі учні матимуть два вихідних — субота і неділя, але навчатимуться без осінніх канікул. Перший семестр закінчиться 13 грудня, канікули триватимуть місяць, другий навчальний семестр розпочнеться 13 січня 2025 року, - повідомила Лариса Костенко.

Разом із тим посадовиця зазначила, що Міністерство освіти України рекомендує переглянути структуру навчання залежно від безпекової ситуації.

- Якщо виникне потреба ущільнити навчальний матеріал, то у другому семестрі зможемо навчатися або в суботи, або продовжити освітній процес у червні. Зараз наявність укриттів у кропивницьких загальноосвітніх закладах дозволяють навчати дітей в одну, дві, а деінде і в три зміни, - запевнила очільниця управління освіти.

Усі новини