Спортивні та дитячі клуби Кропивницького мають працювати прозоро

Понеділок, 5 березня 2018 15:35

На цьому під час сьогоднішнього апаратного засідання наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Очільник міста зазначив, що минулого тижня у пресі з’явились публікації про те, що тренери комунальних спортивних клубів беруть за роботу з дітьми чималі суми — по 400 гривень на місяць. Проте, коли приходить міська перевірка, запевняють, що тренування для усіх безкоштовні.

- Я ж не вчора на білий світ з’явився і розумію, що батьки за дітей, які ходять на танці, у спортивні секції, додатково платять: за оренду залу, на костюми, інвентар, — зазначив Андрій Райкович. - Але, якщо ми здали зал цій федерації в оренду за 1 гривню, то нехай тренер покаже, куди він витрачає немалі батьківські кошти: на форму, на ремонт зали чи забирає усі собі.

Міський голова наголосив на тому, що повинні бути встановлені певні правила, організовано громадський чи внутрішній контроль. Батьки також мають проявити принциповість, укласти з тренером угоду і вимагати прозорості фінансів.

Фахівці управління молоді та спорту отримали завдання продовжити перевірку всіх закладів, спілкувалися з батьками, з тренерами, викладачами, і негайно навести порядок з обліком дітей, послуг та з використанням батьківських коштів.

Усі новини