Спеціальне погашення благодійної поштової марки "Під покровом Богородиці" до Дня захисників і захисниць України відбулося у Кропивницькому

Вівторок, 1 жовтня 2024 17:00

Благодійну поштову марку "Під покровом Богородиці", присвячену Дню захисників і захисниць України офіційно ввели в обіг сьогодні, 01 жовтня. З цієї нагоди у Кропивницькому разом з усіма  регіонами України відбулося спеціальне погашення філателістичної новинки.

Участь у  спецпогашенні взяли заступник начальника Кіровоградської ОВА Юрій Миколаєнко, перший заступник командира стрілецького батальйону військової частини 3011 Національної гвардії України, підполковник Віталій Демиденко, голова постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, туризму, спорту, у справах сім'ї, молодіжної політики Андрій Лісота та директорка Кропивницького регіону АТ "Укрпошта" Тетяна Капустіна.

Дата 01 жовтня є символічною, адже збігається за новим церковним календарем з відзначенням Покрови Пресвятої Богородиці.

Покрова Пресвятої Богородиці здавна шанувалася українськими воїнами як символ захисту і духовної опіки. Марка "Під покровом Богородиці|, розроблена художником Олександром Охапкіним, відображає глибокий зв'язок між захисниками України та їхньою заступницею – Дівою Марією. На марці зображена Пресвята Богородиця, яка своїм омофором покриває і захищає тих, хто боронить українську землю.

День захисників і захисниць України — це день, коли українці вшановують усіх, хто захищав і хто далі продовжує боронити нашу державу. Це свято відваги, героїзму та шани до тих, хто віддав своє життя за свободу і незалежність країни.

Тираж марки |Під покровом Богородиці| – 420 000 примірників. Номінал марки – U, відповідає тарифу 18 грн. з ПДВ  на пересилання внутрішніх простих листів без оголошеної цінності масою до 50 грамів і поштових карток  + 5,00 грн  - додатковий номінал, призначений для відрахування на соціальні та благодійні цілі.

Кошти від продажів марки "Під покровом Богородиці" будуть спрямовані на допомогу Збройним силам України.

Тож, якщо Ви придбаєте поштову марку "Під покровом Богородиці" - вона стане не лише Вашим філателістичним надбанням, а й символом вдячності всім захисникам України.

Придбати поштову марку можна у відділеннях Укрпошти та у  Поштовому маркеті з 01 жовтня 2024 року.

Усі новини