"Соната пам’яті" лунала у Кропивницькому в пошану Героїв – ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Четвер, 27 квітня 2023 15:52

Творчий проєкт "Соната пам’яті", приурочений до сумної дати – 37-их роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС,  відкрив у Кропивницькому програму музичних вечорів Туристично-інформаційного центру у середу, 26 квітня.

Чорнобильська  трагедія -  невиліковна рана на тілі України.

Наша люба, наша рідна Україно – скільки ж ран на твоєму тілі….Скільки ж страждань випало на твою долю! Скільки ж людських сліз і крові омиває твою священну землю…..

Ми не забуваємо про той біль, про ту трагедію і пам’ятаємо тих, хто пожертвувавши собою, пішов у нерівний двобій з атомним лихом. Пам’ятаємо і тих, хто, переміг атомного ворога тоді, в 1986 році, і бореться сьогодні з іншим підступним ворогом.

Щороку у світі створюють фільми, серіали, пісні, мистецькі проєкти, які знову і знову привертають увагу світової спільноти до атомного апокаліпсиса. У Кропивницькому ТІЦі в пошанування пам’яті  жертв аварії на Чорнобильській АЕС підготували  власний творчий проєкт.

Цього вечора у концертній програмі лунали мелодії різних композиторів, з різних століть і епох, у виконанні неперевершеного камерного ансамблю "Мініатюра". Музика надихає весь світ, постачає душу крилами, музика додає життя всьому існуючому і лікує наші душі. Кожна мелодія розповідала про біль, трагедію, силу духу різних країн, що об’єднує сьогодні весь цивілізований світ. Нагадує про сьогоднішні ядерні ризики, пов’язані з окупацією російськими агресорами Запорізької АЕС, тримання  ворогом під прицілами ракетних обстрілів інших об’єктів атомної енергетики в Україні.

Розпочався вечір із духовного Славеня України – "Молитви" від видатного українського композитора Миколи Лисенка, а завершився оптимістичною мелодією "Україна" Тараса Петриненка.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13