Ситуація в енергосистемі та підготовка до опалювального сезону: актуальну тему обговорили представники державних органів та місцевого самоврядування

П'ятниця, 19 липня 2024 13:58

Представники Офісу Президента України, уряду, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування та дипломатичних установ провели

Спільний брифінг щодо ситуації в енергосистемі та підготовки до опалювального сезону провели представники Офісу Президента України, уряду, обласних військових адміністрацій, органів місцевого самоврядування та дипломатичних установ.

Участь в онлайн-засіданні взяли заступник міського голови Олександр Мосін, заступники начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет та Сергій Поліщук, голова обласної ради Юрій Дрозд.

- Маємо зібрати всі потреби громад і поінформувати наших іноземних партнерів, щоб потім усе обладнання передати в регіони й запустити в роботу. Завдання влади сьогодні - зробити все, щоб у людей було стабільне електро- й водопостачання, - зазначив від час брифінгу заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба.

Міністр енергетики Герман Галущенко та т.в.о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков розповіли про перебіг ремонтних робіт і постачання резервної генерації на об’єкти критичної інфраструктури.

Крім того, під час брифінгу нагадали про чинні програми кредитування та зменшення кількості дозвільної документації для підключення додаткової генерації.

Зокрема, у межах кредитної програми "5-7-9" Міністерство економіки запровадило проєкти з фінансування генерації для бізнесу на суму до 150 млн.грн та для ОСББ і ЖЕК - до 5 млн.грн. Також із 20 липня українці зможуть оформити кредит під 0% на сонячні та вітрові електростанції.

Усі новини