Реформування галузі охорони здоров’я у Кропивницькому здійснювалося шляхом модернізації та оптимізації закладів

Вівторок, 14 лютого 2017 18:23

Медична допомога населенню у Кропивницькому надається в 14 закладах охорони здоров’я, в яких працює майже 4 тисячі медичних працівників. Про це повідомила заступник міського голови Наталія Дзюба під час прес-конференції у міській раді сьогодні, 14 лютого. За її словами, в обласному центрі повністю збережена мережа закладів та кадровий потенціал.

Інформуючи про фінансові результати по галузі охорони здоров’я, Наталія Дзюба відзначила, що по загальному у 2016 році було виділено 200 млн 517 тис. грн., у тому числі за рахунок коштів міського бюджету — 26,5 млн. грн.

Відповідно до загальнодержавної політики та із врахуванням першочергових потреб громади у 2016 році проводилось реформування міської галузі охорони здоров’я шляхом модернізації та оптимізації, зокрема:

- розширено амбулаторні форми надання медичної допомоги (денні стаціонари);

- прийнято рішення про створення міського пологового будинку з функціями перинатального центру другого рівня шляхом об'єднання двох пологових будинків;

- підписано меморандум щодо реалізації Проекту по створенню діалізного відділення у Кропивницькому;

- на стадії завершення перебуває процедура передачі цілісного майнового комплексу ДЗ "Спеціалізована медико-санітарна частина № 19 МОЗ України" у територіальну власність громади міста;

- приведено ліжковий фонд до затвердженого нормативу та потреб населення .

Значна увага, наголосила Наталія Дзюба, приділялася покращенню матеріально — технічної бази закладів охорони здоров'я, приведенню їх у належний санітарно-технічний стан у відповідності до сучасних стандартів та потреб громади.

У 2016 році відбулося урочисте відкриття відділень та амбулаторій закладів охорони здоров'я міста після проведення капітального ремонту та забезпечення їх необхідним матеріально-технічним оснащенням:

- паліативне відділення стаціонару № 1 КЗ "Центральна міська лікарня м. Кіровограда" ;

- дитяче інфекційне відділення стаціонару № 1 КЗ "Центральна міська лікарня м. Кіровограда" ;

- амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 8 КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 1 м. Кіровограда" (вул. Миколи Левитського, 71/24)

- амбулаторія загальної практики – сімейної медицини № 4 КЗ "Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 м. Кіровограда" (вул. Генерала Жадова, 21) –

На стадії завершення знаходиться капітальний ремонт пологового будинку №1.

З метою покращення доступності для людей з особливими потребами встановлено пандуси до 5 приміщень медичних закладів. Загалом, на виконання капітальних ремонтів з бюджету розвитку міста залучено понад 9,5 млн. грн, що в 2,2 рази більше ніж у 2015 році.

У 2016 році для медичних закладів міста за рахунок коштів спеціального фонду міського бюджету придбане сучасне лікувально - діагностичне обладнання на загальну суму 6, 671 мільйонів гривень.

У 2016 році в рамках галузевих програм по галузі "Охорона здоров'я" виконувалися соціальнозначимі заходи, на які залучено кошти міського бюджету на загальну суму 33, 653 млн. грн.

Усі новини

Новенці пам’ятають про Чорнобиль
П'ятниця, 26 квітня 2024 16:13