"Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи": у Кропивницькому мотивували, щоб шкільна їжа була смачною

П'ятниця, 1 березня 2024 19:18

Підготовка громад та закладів освіти до реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року та мотивація до реалізації наступних етапів впровадження системи реформи шкільного харчування, розпочатої за ініціативи Першої леді України. стали головними темами, що обговорювалася на обласному форумі "Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи" у Кропивницькому сьогодні, 01 березня.

У відкриті форуму взяли участь начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, експертка напрямку впровадження Стратегії реформ шкільного харчування по напряму взаємодії центральних органів виконавчої влади з обласними органами влади і місцевого самоврядування Леся Марталішвілі, заступник міського голови Кропивницького Олександр Мосін, начальниця управління освіти Кропивницької міської ради Лариса Костенко.

До регіонального форуму долучилися всі очільники громад та начальники відділів освіти Кіровоградщини. З вітальним словом до присутніх звернулась перша леді Олена Зеленська.

- Кіровоградщина підтримує нову філософію шкільного харчування. Зауважу, що в 434-х школах - 431 харчоблок. Майже 90% працюють. Впродовж 21-го – 23-го років в реалізацію реформи вкладено понад 40 млн.грн. Це правильні витрати, адже йдеться про дитяче здоров’я, формування здорових харчових звичок підростаючого покоління, - наголосив Андрій Райкович. - Попереду у нас ще дуже багато роботи. Сьогоднішній форум став гарною нагодою іще раз поспілкуватись, обмінятись думками та напрацювати практичні кейси для подальшого втілення цієї реформи в школах області.

Учасники заходу обговорили актуальні питання, пов'язані з удосконаленням процедури закупівель, вибором нових моделей харчування, контролю якості харчування дітей, модернізацією харчоблоків та інші аспекти реформи. Також мова йшла про забезпечення закладів освіти достатнім штатом кваліфікованих працівників, адже це основа до успішної реалізації реформи.

Лариса Костенко представила увазі учасників форуму успішні практики модернізації харчоблоків в закладах освіти Кропивницького: ліцеях «Мрія», «Центральний», «Європейська освіта», Гірничій гімназії,

Шкільна їжа має бути смачною, здоровою і обов’язково збалансованою.

Усі новини

Писанка – символ життя
П'ятниця, 3 травня 2024 14:28