Районні управління соцзахисту населення підключать до реєстру територіальної громади мешканців Кропивницького

Понеділок, 30 березня 2020 11:16

Районні управління соціального захисту населення будуть підключені до реєстру територіальної громади мешканців міста Кропивницький. Важливий з точки зору спрощення процедури отримання послуг алгоритм такого підключення узгодили під час робочої зустрічі директор департаменту надання адміністративних послуг міської ради Кропивницького Сергій Коваленко та голови Фортечної і Подільської районних у місті рад Олександр Кришко та Руслан Фросіняк.

- В управліннях соціального захисту населення Подільської та Фортечної районних рад мають визначити відповідальних осіб, яким і буде надано право доступу до реєстру, - зазначила начальник відділу реєстрації місця проживання особи Катерина Струк.

Після підключення  управління соцзахисту зможуть формувати витяги з діючої бази реєстру. А, у разі відсутності таких даних, спрацює зворотній зв’язок – вже спеціалісти районних управлінь соцзахисту направлятимуть департаменту надання адміністративних послуг електронні запити. Новація суттєво спростить  комунікацію між департаментом  та районними управліннями соцзахисту. За словами Катерини Струк, зараз база реєстру об’єктивно не відображає всі дані, оскільки  формувалася вона  досить давно, у  2016 році. Тож адміністратори відділу, зважаючи на зменшення кількості відвідувачів через  карантинні заходи, працюють над наповненням бази даних.

- Після підключення працівники соцзахисту матимуть значно більший обсяг інформації. Це значно спростить надання громадянам послуг, зокрема призначення або перерахунку субсидій, - зауважив Сергій Коваленко. 

Очільник департаменту також звернувся до голів Фортечної та Подільської районних у місті Кропивницькому рад Олександра Кришка та Руслана Фросіняка з проханням відпрацювати із квартальними комітетами питання наповнення реєстру. Для цього мешканцям приватного сектора Кропивницького необхідно подати документи до кабінету №120 департаменту адміністративних послуг міської ради, для внесення їх до реєстру територіальної громади мешканців міста.

Усі новини