Посадовці Кропивницької міської ради вчилися гендерно орієнтованому підходу до розробки галузевих програм

Четвер, 15 лютого 2024 16:44

У середу, 14 лютого, у Кропивницькій міській раді для посадових осіб та депутатів міської ради відбувся онлайн-вебінар «Врахування гендерного підходу у процесі розроблення, виконання та моніторингу місцевих цільових програм»  за участі  керуючої справами виконавчого комітету міської ради Світлани Балакірєвої та депутатки міської ради Катерини Шамардіної. Провели вебінар консультантки Національного демократичного інституту міжнародних відносин.

- Із грудня 2023 року в міській раді діє новий Порядок розроблення галузевих комплексних програм, моніторингу та звітності про їхнє виконання, - нагадала Світлана Балакірєва і наголосила, -  цей документ надав можливість вдосконалити підходи та встановити єдиний порядок до розроблення таких програм. 

Варто зазначити, що гендерні аспекти розробники уже відображають в галузевих програмах Кропивницької міської ради,  враховуються вони і в ідентифікаторах успішності цих програм. Тож робота ведеться і поставлені завдання, звісно ж на часі, але для посадовців міської ради не нові.

Тож метою навчання стало поглиблення знань про місцеві цільові програми, їхнє місце у структурі стратегічних документів громади та вимоги до їх розроблення із врахуванням гендерного підходу при цьому.

Хоч захід і проходив у форматі онлайн, та це не завадило жвавому обговоренню, до спікерок було чимало питань, а отже учасники мали можливість отримати максимально корисну і необхідну інформацію в роботі.

Усі новини