«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»: в Україні стартував другий етап наймасштабніших учнівських змагань

Понеділок, 5 лютого 2024 17:40

Другий етап проєкту, територіальний, наймасштабніших учнівських змагань  «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» стартував сьогодні, 05 лютого, по всій Україні.

У Кропивницькому після першого, шкільного етапу між класами, до наступного  було відібрано 181 команду.

Діти змагатимуться протягом двох місяців за п'ятьма видами спорту: волейбол, баскетбол, футзал, спортивне орієнтування, черліденг.

- Спортивні, натхненні, енергійні, готові боротися за звання переможців! Понад 20 тисяч школярів Кіровоградщини зареєструвалося до участі в масштабному проекті «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». – відзначив у своєму вітальному слові  голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович. - Етап триватиме до 30 березня. На його переможців чекатимуть вже районні старти. Бажаю всім учасникам бути переможцями!

Про деталі змагань у Кропивницькому розповів Олексій Коваленко, консультант Міського центру професійного розвитку педагогічних працівників Кропивницької міської ради.

- Сьогодні відбулося урочисте відкриття всеукраїнських змагань, старт їм дав особисто Президент України. Діти змагатимуться на базі різних закладів. Але у Кропивницькому є школи, які займаються розвитком певних видів спорту професійніше. Так, наприклад, ліцей “Лідер” - волейбольна база — вже завтра там змагатимуться команди дівчат. А хлопці гратимуть у ліцеї Природничих наук. Лютий стане місяцем волейболу і баскетболу. А вже  з футзалу, спортивного орієнтування, черліденгу переможці визначатимуться у березні.

Переваги Кропивницького як обласного центру в тому, що команди-переможці з кожної номінації одразу переходять на Всеукраїнський етап.

Довідково:

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – спортивні  змагання нового формату, розроблені відповідно до світового та європейського досвіду.

Щорічно ці змагання проводитимуть з вересня до червня. Цього року Всеукраїнські шкільні ліги заплановано провести з грудня 2023 до червня 2024 року з пʼяти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та черліденг

Змагання складатимуться з 5 етапів:

  1. Шкільний – формування збірних команд шкіл з певних видів спорту
  2. Територіальний – змагання серед шкіл у межах територіальних громад
  3. Районний – визначення переможців районів
  4. Обласний – проведення змагань на обласному рівні, переможці якого отримують перепустку у фінальний етап
  5. Всеукраїнський – визначення чемпіона та призерів змагань кожної окремої Ліги

Усі новини