Патріотичні символи Кропивницького: нові інсталяції з декоративного каменю

Середа, 24 липня 2024 13:33

На Фортечних валах у Кропивницькому працівники комунального підприємства “Благоустрій” оновили та створили дві патріотичні інсталяції: одна з них - це макет фортеці - була тут і раніше, а нова - складається  із цифр 270.

Чому квіти замінили декоративним каменем, про що хочуть нагадати містянам однією з інсталяцій, розповідає ініціаторка ідеї -  головна агрономка підприємства Альона Ворона.

- Макет фортеці на схилі при вході до Меморіального комплексу Фортечні вали був і раніше. За початковим задумом тут мав бути квітник. Але практика показала, що влітку при спеці та ще й на схилі дуже важко виростити якісну квітку. Квіткові композиції доводилось оновлювати до п'яти разів за сезон. А нинішнього сезону то й взагалі, коли спекотна погода почалася ще з квітня, і при аномально високих температурах влітку ми не встигали полити квітник, як вся вода стікала до низу, а в металевій конструкції квіти просто запікалися. Тому й виникла така ідея створити інсталяцію, використавши декоративний камінь — це і довговічність, і економія коштів. Герб по центру, який раніше був просто білим, ми пофарбували у патріотичні жовто-блакитні кольори, - розповідає фахівчиня своєї справи.

А на іншому схилі патріотичною  інсталяцією із цифр 270 Альона Ворона разом зі своїми колегами хотіли нагадати кропивничанам про кількість років з дня заснування нашого міста. Адже цьогоріч Кропивницький відзначає свій 270 ювілей.

Працюють комунальники і над іншими інсталяціями на іншій локації.

На перехресті з круговим рухом автотранспорту на 101-му мікрорайоні також викладуть цифри 270 з декоративного каменю. Адже, як наголошує Альона Ворона,  це місце також вкрай несприятливе для вирощування квітів — загазованість через значний потік автотранспорту і промислові об'єкти, спека, віддалений мікрорайон, через що важко налагодити регулярний полив — це все фактори впливу.

А загалом міські озеленювачі все більше і більше віддають перевагу багаторічним рослинам, які добре витримують спекотне літо, бо ж кліматичні зміни даються взнаки.

Усі новини