Оновлені очисні – нові правила приймання стоків у Кропивницькому

Вівторок, 24 вересня 2024 17:18

В ОКВП «Дніпро-Кіровоград» відбулась зустріч за участі депутатів Кропивницької міської ради, представників громадських організацій, міських підприємців та очільника водопостачального підприємства Миколи Романюка.

Як повідомили в адміністрації підприємства, приводом для зустрічі стало введення в експлуатацію оновлених очисних споруд обласного центру. Проєкт був реалізований за кошти Світового банку. Оновлені споруди тепер дозволяють очищати стоки до європейських норм, справляючись з усіма видами забруднення, у тому числі фосфатним. Такого рівня глибока і якісна очистка стоків окрім Кропивницького є в небагатьох населених пунктах України.

Водночас, з огляду на введення в експлуатацію оновлнених очисних споруд, міські підприємці та громадські організації поставили питання про зміну показників і правил приймання стічних вод. Адже дотепер в обласному центру діють доволі жорсткі вимоги до складу стоків і підприємствам дуже важко їх дотримуватись. Проби відбираються за графіком - раз у квартал - і за перевищення забруднюючих речовин у каналізації нараховуються чималі штрафи.

Оскільки нині ОКВП «Дніпро-Кіровоград» має більше можливостей для очищення стічних вод, показники гранично допустимих концентрацій до кінця ниншнього року будуть переглянуті у бік збільшення. З цього питання між підприємцями і ОКВП «Дніпро-Кіровоград» є повне взаємне розуміння - підкреслили учасники зустрічі.

Усі новини