Оновлена Молодіжна рада у Кропивницькому розпочала свою каденцію

Середа, 4 жовтня 2023 17:03

У вівторок, 03 жовтня, відбулися установчі збори з формування складу Молодіжної ради при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради.

Окрім обраних делегатів установчі збори зібрали поважне представництво з міської та обласної влади, на онлайн-зв'язку був  заступник Міністра молоді та спорту України Владислав Яцук, приєднались також до і представники громадських організацій та члени молодіжної ради попереднього скликання.

Оскільки Молодіжна рада виконує дорадчу функцію при виконавчому комітеті міської ради, то першими мали слово саме представники міської влади: заступник міського голови Олександр Мосін, секретар міської ради Олег Колюка та керуюча справами виконавчого комітету Світлана Балакірєва.

- Європейські лідери, як і наш президент, коли говорять про європейські цінності, вони апелюють до демократичних свобод та верховенства права  і саме на цих китах грунтується Європейський Союз, до цього прагне й Україна. І саме вам — молоді, продовжувати ту роботу, яку виконуємо зараз ми. Сьогодні ви формуєте чергове скликання дорадчого органу при виконавчому комітеті - це непроста справа, попереду багато роботи, але це саме той інструмент, що забезпечує ефективне  вирішення низки питань в молодіжній політиці, - наголосив Олександр Мосін.

Про готовність до співпраці запевнив молодь Кропивницького Олег Колюка.

- Бажаю вам  легкого, демократичного, злагодженого процесу вибору. А ми максимально відкриті до співпраці, чекаємо нових ідей і пропозицій для розвитку міста та держави.

До делегатів установчих зборів Світлана Балакірєва зверталася не інакше як колеги, називаючи хлопців та дівчат майбутньою зміною управлінців. Вона також розповіла про деякі нюанси роботи міської ради і запросила їх проходити навчальну практику, або ж стажування у різних виконавчих органах.

- Ми чекаємо від вас креативних свіжих ідей, готові дослухатися до них і допомагати впроваджувати в роботу міської ради, - запевнила молодих політиків Світлана Балакірєва.

Зрештою усі 19 делегатів зборів стали членами Молодіжної ради восьмого скликання  при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради.

Іще чимало настанов і побажань звучало для них цього дня від старших не стільки за віком, як за досвідом колег:  заступниці начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації Катерини Колтунової; заступниці начальника управління молоді та спорті Кропивницької міської ради Катерини Черкасської; голови ГО "Центр", керівника молодіжного центру "Кома", координатора U-report у Кіровоградській області Кирила Мельника; директорки Агенції сталого розвитку "Хмарочос" Ірини Ткаченко; голови Молодіжної ради при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради VII скликання Дмитра Харкевича; секретаря Молодіжної ради  при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради VII скликання Вікторії Поліщук.

"Молодь — для молоді" - практично кожен виступаючий так чи інакше підтримував цю тезу, яку висловив заступник Міністра молоді та спорту України Владислав Яцук.

- Ті молоді люди, які потрапили до складу ради мають великий потенціал, рішучість і певну відповідальність. Це не івент-агенство, бо є чимало випадків, коли молодіжні ради сприймають саме так. Голос молоді має бути почутим, і це той інструмент за допомогою якого влада може знаходити  сучасні дієві рішення, - наголосив він.

Вибирали голову молодіжної ради, так би мовити, у два тури, адже за першого голосування два кандидати набрали рівну кількість голосів. Голосування було таємним, з бюлетенями, в кабінці, з лічильною комісією — за всіма правилами. Відтак, головою Молодіжної ради при Виконавчому комітеті Кропивницької міської ради обрали Олега Ємельянова, студента другого курсу Кропивницького фахового коледжу харчування та торгівлі, який має досвід реалізації проєкту Up shift, разом  з командою Молодіжного громадського об'єднання "Центр" брав участь у створенні молодіжного центру "Кома", займається волонтерською діяльністю, був учасником й інших студентських проєктів.

Заступником голови Молодіжної обрали Софію Ткаченко, а секретарем  - Марію Крамаренко.

У цьому складі Молодіжна рада восьмого скликання працюватиме два роки.

Детальніше про роботу Молодіжної ради при виконавчому комітеті Кропивницької міської ради можна ознайомитися за посиланням: https://kr-rada.gov.ua/uploads/documents/39966-rish_329_09-05-2023.pdf

Усі новини