Олександр Вергун: комунальники Кропивницького активно долучилися до генерального весняного прибирання

Четвер, 7 березня 2024 10:32

Дорожня техніка комунального підприємства «Універсал 2005» переобладнана для роботи у весняно-літні період і активно долучилася до двомісячника благоустрою, оголошеного у Кропивницькому від початку тижня. Про це повідомив заступник міського голови Олександр Вергун під час брифінгу у середу, 06 березня.

- Працівники комунального підприємства і спеціальна техніка розпочали пpибиpання вулиць, - відзначив Олександр Вергун. – Першочергова увага приділяється транспортним магістралям і дорогам, якими рухається громадський транспорт.

Одночасно фахівці головного управління ЖКГ завершують обстеження дорожньої мережі у Кропивницькому. Із початком сприятливих погодних умов, а це середньодобова температура повітря не нижче +8 градусів, розпочнеться сезон ремонту дорожнього покриття, ліквідація ямковості на проїжджій частині.

- Цьогорічна зима за погодними умовами виявилася складнішою за попередню через перепади температур, опади – це позначилося на стані доріг, - звернув увагу посадовець. -  Проте ми готові до роботи, аналіз стану дорожнього покриття зроблений, триває процедура закупівлі матеріалів для проведення ремонтів: емульсії та щебеню.

За інформацією Олександра Вергуна інтенсивність ліквідації ямковості на дорогах Кропивницького подвоїться: транспортний парк КП «Універсал 2005» поповнився ще однією установкою ямкового ремонту – УЯР, тож зробити вдасться більше.

Роботу ще однієї нової одиниці техніки вже скоро зможуть оцінити новенчани: установка для прибирання тротуарів цього тижня працюватиме на вулиці Металургів.

Усі комунальні підприємці Кропивницького є активними учасниками місячника благоустрою, але підтримати комунальників під час генерального весняного прибирання варто усій громаді, переконаний Олександр Вергун. Він звернувся передусім до керівників підприємств, установ та організацій долучитися до наведення благоустрою на власних і прилеглих територіях, а за можливості – привести до ладу і розташовані поряд громадські місця і зелені зони.

- Це той випадок, коли від об’єднання наших зусиль залежить комфортність нашого проживання у рідному місті, - наголосив Олександр Вергун.

Міська влада підтримає ті колективи, які стануть активними учасниками місячника благоустрою – зібране сміття після прибирання можна буде вивезти комунальним транспортом.

За санітарним станом території міста слідкує інспекція з благоустрою. Її керівник Олександр Брюховецький застеріг:  штpафи за поpушення пpавил благоустpою складають для фізичних осіб від 340 до 1360 гpивень, а для юридичних  - від 850 до 1700 гривень.

Усі новини